Ολοκληρώθηκε η συμφωνία Cyta - Vodafone Ελλάδας για Cyta Hellas

Ολοκληρώθηκε η επενδυτική διαδικασία για τη Cyta Hellas με τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της στη Vodafone Ελλάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta).
 
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η πράξη αυτή, αποτελεί την κατάληξη μιας επενδυτικής διαδικασίας διεθνούς διαγωνισμού, η οποία ήταν σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες. Κυρίαρχο μέλημα του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, ήταν η διασφάλιση της διαφάνειας, της ακεραιότητας, της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό αξιοποιήθηκαν οι υπηρεσίες έγκυρων οίκων διεθνούς εμβέλειας για παροχή χρηματοοικονομικών, νομικών και στρατηγικών συμβουλών. Όπως έχει ανακοινωθεί, το συνολικό ποσό της συμφωνίας ανέρχεται σε €118,1 εκατ.
 
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, η Πρόεδρος της Cyta κα Ρένα Ρουβιθά Πάνου εξέφρασε την ικανοποίηση του Οργανισμού για την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας ότι "προσθέτει αξία στα όσα πέτυχε η Cyta Hellas και οι άνθρωποί της στην Ελληνική αγορά”. Όπως τόνισε η κα Ρουβιθά, "πλέον η Cyta μπορεί να αξιοποιήσει πρόσθετους πόρους και να προσηλωθεί στην ανάπτυξη των Κυπριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών με την εισαγωγή τεχνολογιών αιχμής. Στην κατεύθυνση αυτή, με την Παγκύπρια εμπορική διάθεση του Δικτύου  Οπτικών Ινών και τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του Δικτύου Κινητής Τηλεφωνίας Νέας Γενιάς 4,5G, η Cyta καθιερώνει στην Κύπρο τις υπέρ-υψηλές ταχύτητες και εισέρχεται δυναμικά στην εποχή του Gigabit".
 
Ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι για τη συναλλαγή ενήργησαν οι PricewaterhouseCoopers Business Solutions SA (Ελλάδα) και ως νομικοί σύμβουλοι για τη συναλλαγή ενήργησαν οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος).

Δειτε Επισης

Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης