Cyta: Οδηγεί την Κύπρο στην νέα εποχή του Gigabit

Με σλόγκαν “οδηγούμε στην νέα εποχή” η Cyta παρουσίασε το δίκτυο fiber που αποτελεί το γρηγορότερο δίκτυο στην Κύπρο, προσφέροντας στους συνδρομητές της υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, ταχύτητες που αγγίζουν μέχρι και το 1Gbps. Η παρουσίαση έγινε την Τετάρτη 4 Ιουλίου στα κεντρικά της γραφεία, στη Λευκωσία και η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η επένδυση του Fiber έχει ως στόχο να προσφέρει στην κοινωνία τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες του μέλλοντος με δίκτυα νέας γενιάς αναβαθμίζοντας το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και βελτιώνοντας την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Διαβάστε ακόμα: Οι 5 φυλές των Κύπριων Shoppers
 
Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου, σε χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους του ΠτΔ, επικρότησε το ρόλο της Cyta στη νέα εποχή που ωθεί την Κύπρο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της και τόνισε πως «Η χρήση των Τεχνολογιών των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών, σε όλους τους ζωτικούς τομείς της οικονομίας της Κύπρου, είναι υψίστης σημασίας. Θεωρούμε ότι μια πιο αποτελεσματική υλοποίηση της στρατηγικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους ενεργούς χρήστες και να αυξήσει με αυτόν τον τρόπο το ποσοστό των νοικοκυριών που έχουν συνδρομή σε ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής και υπερυψηλής ταχύτητας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνεχώς νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και βελτιώνει υφιστάμενες. Πιο συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει εγκρίνει και προωθεί την υλοποίηση έργων ύψους πέραν των 200 εκ. ευρώ για την επόμενη τριετία.» Το δίκτυο Fiber Cyta θα καλύψει σταδιακά 180.000 υποστατικά και αναμένεται να εξυπηρετεί περίπου 130.000 συνδρομητές.

Διαβάστε ακόμα: Αγοραπωλησίες ακινήτων €1,7 δις α’ εξάμηνο
 
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Cyta κα Ρένα Ρουβιθά Πάνου τόνισε πως η Cyta χαράσσει το δρόμο στην εποχή των εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων. «Για να μπορέσει ο τόπος μας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ραγδαίας τεχνολογικής εξέλιξης και του ψηφιακού μετασχηματισμού, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη θεμελιωδών τεχνολογικών υποδομών σε Ευρυζωνικά δίκτυα Νέας Γενιάς, τόσο για σταθερές, όσο και για κινητές επικοινωνίες. Στο πλαίσιο της ταχύτερης μετάβασης της Κύπρου στη νέα ψηφιακή εποχή, καθοριστικής σημασίας είναι η ανάπτυξη από τη Cyta του δικτύου οπτικών ινών στο υποστατικό (Fiber-To-The-Home). Με το σημαντικό αυτό έργο και τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του Δικτύου κινητής τηλεφωνίας 4,5G, η Cyta καθιερώνει στην Κύπρο τις υπερυψηλές ταχύτητες και εισέρχεται δυναμικά στην εποχή του Gigabit προσφέροντας νέα, πρωτοποριακά προϊόντα. Με τα νέα ευρυζωνικά δίκτυα της Cyta, η χώρα μας καθιερώνεται πλέον ως ένας από τους πιο σύγχρονους τηλεπικοινωνιακούς προορισμούς διεθνώς, με δυνατότητες υπηρεσιών που εκτοξεύουν την παραγωγική της δυναμική και αλλάζουν την καθημερινότητα της κοινωνίας.»
 
Η εμπορική λειτουργία του δικτύου οπτικών ινών για το σπίτι και την επιχείρηση (FTTH), αναμένεται να ξεκινήσει τέλος Ιουλίου 2018, με προϊόντα Internet Home (μέχρι 160Mbps) και Internet Business (μέχρι 1Gbps) και θα επεκτείνεται σταδιακά, με στόχο την κάλυψη 200.000 υποστατικών κατά τα επόμενα δέκα χρόνια, με το 60% του έργου να ολοκληρώνεται στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν κρατικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι κομμάτων, επιχειρηματικοί πελάτες, συνεργάτες του Οργανισμού, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.
 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση