RedMax Technologies: Πρώτο δοκιμαστικό XGS-PON για δίκτυα επόμενης γενιάς

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δοκιμή της τεχνολογίας XGS-PON στην Κύπρο μεταξύ της εταιρείας RedMax Technologies Ltd και του Αμερικανικού κολοσσού τεχνολογίας Calix, Inc.

 Η δοκιμή, που έγινε σε «ζωντανό» υφιστάμενο δίκτυο G-PON, τρέχοντας σε πραγματικές συνθήκες, υλοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις στη Λευκωσία με εξαιρετικά αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα AXOS E7 της Calix, Inc. και τον οπτικό τερματικό εξοπλισμό (ΟΝΤ). Με αυτές τις αποδόσεις είναι θέμα χρόνου να αντικαταστήσει υφιστάμενες τεχνολογίες, που χρησιμοποιούνται ειδικά για δίκτυα.

H XGS-PON είναι η αναβαθμισμένη τεχνολογία της ήδη υπάρχουσας G-PON που χρησιμοποιείται από τους πάροχους σήμερα στην Κύπρο και είναι τεχνολογία επόμενης γενιάς. Πρακτικά προσφέρει πολλαπλά επιπρόσθετα πλεονεκτήματα με το σημαντικότερο να είναι αυτό της συμμετρικής ταχύτητας, καθώς παραδίδει 10G για download και upload. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το πιλοτικό XGS-PON δοκιμάστηκε πάνω σε υφιστάμενο δίκτυο G-PON.

«Οι σημερινές υποδομές οπτικών δικτύων G-PON προσφέρουν την ψηλότερη χωρητικότητα bandwidth, τις ψηλότερες ταχύτητες, τη μεγαλύτερη ασφάλεια και αξιοπιστία, είναι οικονομικές, πράσινες και ευέλικτες και μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα σε μελλοντικές τεχνολογικές αναβαθμίσεις», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Redmax Technologies Ltd, Αντώνης Βασίλη. Η τεχνολογία  XGS-PON προσφέρει πολλαπλά επιπρόσθετα πλεονεκτήματα και τέσσερις φορές μεγαλύτερες ταχύτητες, σε σύγκριση με την ήδη υπάρχουσα, σημείωσε.

Η XGS-PON παραδίδει 10G ταχύτητες και προς τις δύο κατευθύνσεις, δηλαδή η μοναδική τεχνολογία με συμμετρικές ταχύτητες που έχει αγοραστική βιωσιμότητα», «Το δοκιμαστικό αυτό», συνεχίζει ο κ. Βασίλη, «ήταν μία απόφαση που πάρθηκε στρατηγικά από εμάς, γιατί βλέπουμε την ανάγκη που έχουν όλοι οι πάροχοι σήμερα στην Κύπρο, να εξελιχθούν αναζητώντας προηγμένες τεχνολογικές λύσεις επόμενης γενιάς και να προσφέρουν την καλύτερη και πιο οικονομική λύση στους πελάτες τους, είτε αυτοί είναι οικιακοί, είτε επιχειρηματικοί».  

Η τεχνολογία XGS-POΝ προσφέρει την καλύτερη αναλογία απόδοσης-κόστους καθιστώντας την ό,τι πιο ανταγωνιστικό υπάρχει σήμερα στην αγορά σε τεχνολογίες επόμενης γενιάς. Ταυτόχρονα είναι τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με υφιστάμενες για να στηρίξει δίκτυα επόμενης γενιάς όπως Internet of Things (IoT), 5G και Fiber to the X- to any premise ( FTTX). «Για μας λοιπόν», συμπλήρωσε, «αυτό το δοκιμαστικό αντικατοπτρίζει πλήρως το εύρος και την έκταση που έχουμε σαν εταιρεία τεχνολογίας, ενώ παράλληλα, τα επιτυχή αποτελέσματα του μας δίνουν την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση ότι η επιλογή μας να επενδύουμε διαρκώς σε τεχνολογίες του αύριο είναι πέρα για πέρα σωστή».

Η δοκιμαστική εφαρμογή της τεχνολογίας, XGS-PON, σε ένα project που καθιστά την Κύπρο την πρώτη χώρα στη Μεσόγειο, η οποία προχωρεί σε μια τέτοια κίνηση μέσω της Red Max Technologies Ltd, γίνεται σε μια χρονιά σταθμό για το νησί μας. Κι αυτό, καθώς όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι- και όχι μόνο- δουλεύουν σε τεχνολογίες και δίκτυα επόμενης γενιάς, όπως τα fiber optics, γεγονός που πρακτικά θα πολλαπλασιάσει τις σημερινές δυνατότητες οδηγώντας την Κύπρο ακόμη πιο κοντά στο ψηφιακό της όραμα. 

 

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας