Έξι κυπριακές startups ανοίγουν φτερά για Νέα Υόρκη

Με στόχο την προσέγγιση επενδυτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρωπαίους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά και έμπειρους επαγγελματίες του Cleantech, το Κυπρο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) και τον επιχειρηματικό επιταχυντή Kinisis Ventures Limited, διοργανώνει στις 2 Μαΐου, στη Νέα Υόρκη, εκδήλωση με θέμα “CYPRUS REALIZED: A Platform for Ingenuity”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν έξι κυπριακές startups: η Coprime, η NanoWeld, η StagedoorApp, η FabrikQ, η NIPD Genetics κι η Proto.io, οι οποίες κομίζουν στις ΗΠΑ έξι ξεχωριστές επενδυτικές προτάσεις.
 
Διαβάστε ακόμα: Διπλή γιορτή για το CIM
 
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να γνωρίσουν και τη Chrysalis LEAP, έναν επιτυχημένο κυπριακό επιταχυντή με εξαιρετικές διασυνδέσεις στο Cleantech οικοσύστημα. Οι ιδρυτές της Chrysalis LEAP θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες το όραμά τους να καταστήσουν την Κύπρο έναν περιφερειακό κόμβο καινοτομίας στις καθαρές τεχνολογίες.

«Στην Κύπρο αναπτύσσεται μια νέα και συναρπαστική δυναμική στην καινοτομία», αναφέρει ο Πρόεδρος του Κυπρο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλας Νικολάου. «Μια δυναμική που δεν περιορίζεται μόνο στο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς της Κύπρου, καθώς κατά την τελευταία δεκαετία οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την πληθώρα ακαδημαϊκών ιδρυμάτων ανώτερης εκπαίδευσης, έχουν αυξήσει τις υποτροφίες για έρευνα, οι οποίες τροφοδοτούν την κυπριακή εφευρετικότητα και επιχειρηματικότητα στην αρένα της τεχνολογίας και της καινοτομίας».

Διαβάστε ακόμα: Το Startup Weekend Cyprus ψάχνει τις νέες startup της Κύπρου
 
Ο Ανδρέας Παναγή, συνιδρυτής της Kinisis Ventures, δηλώνει από την πλευρά του ότι «η Κύπρος εστιάζει σε έναν νέο τύπο εξαγωγών, που έχουν να κάνουν με την πρωτοπορία και την εφευρετικότητα, οι οποίες παρέχουν μοναδικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για όσους από εμάς ψάχνουμε έγκαιρη πρόσβαση σε καινοφανείς επενδυτικές προοπτικές».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, υπάρχει ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός νέων, καινοτόμων κυπριακών επιχειρήσεων, που μπορούν να καταστούν ανταγωνιστικές σε διεθνές επίπεδο. Ειδικότερα, μάλιστα, όσες εστιάζουν στις τεχνολογίες καθαρισμού του αέρα, στην ανανεώσιμη ενέργεια, στις εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου, στην υγεία και στη βιοεπιστήμη. «Αυτοί που θα εμπλακούν έγκαιρα θα απολαύσουν σημαντική διεθνή επιβράβευση», καταλήγει η ανακοίνωση του Κυπρο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
 
Διαβάστε ακόμα: ARIS: Ο πλανήτης των startups ανέτειλε στη Λεμεσό

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ