10 βήματα για να γίνεις social media influencer

10 βήματα για να γίνεις social media influencer

10 βήματα για να γίνεις social media influencer

Η εξέλιξη του social media μάρκετινγκ οδήγησε στην εμφάνιση των γνωστών ως social media influencers. Ένα trend που έφτασε και στην Κύπρο και κάπως έτσι τα posts με τοποθέτηση προϊόντων στα social media έγιναν καθημερινότητα ενώ την ίδια ώρα χρήστες με μεγάλο αριθμό followers να χρίζονται ως πρώτοι influencers του νησιού μας. 

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται διασημότητες όπως μοντέλα, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, παρουσιαστές, bloggers, vloggers, youtubers και άλλα άτομα που έχουν το δικό τους κοινό, που μεταφράζεται σε χιλιάδες followers στο instagram και φίλους στο facebook. Είναι επίσης τα άτομα που εμπιστεύονται οι εταιρείες σήμερα, για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους μέσω των προσωπικών τους προφίλ στα social media με στόχο τους χιλιάδες followers τους. Δεν αναφερόμαστε σε διασημότητες όπως οι Kardashians και άλλοι, παρά μόνο σε άτομα που κατάφεραν να γίνουν διασημότητες των social media και να βγάλουν χρήματα από αυτή την διαδικασία. 

Διαβάστε ακόμα: Η κυπριακή βιομηχανία των post

1. Αν προσπαθείς κι εσύ να γίνεις social media influencer, υπάρχουν 10 βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσεις για να αποκτήσεις χιλιάδες followers και να ακολουθήσεις κι εσύ τη νέα τάση στο social media marketing. 
2.  Βρες κάτι που σε ενδιαφέρει και θέλεις να μιλήσεις στον κόσμο για αυτό. Κάτι καινούργιο, κάτι φρέσκο, μοναδικό, πρωτότυπο. Κάτι στο οποίο θεωρείσαι expert. 
3.  Διάλεξε από δύο μέχρι τέσσερα κανάλια των social media με τα οποία θα ασχοληθείς. Είσαι καλός στο να ετοιμάζεις βίντεο ή στο γράψιμο; Σκέψου το περιεχόμενο που θέλεις να δημοσιεύσεις. Που ταιριάζει καλύτερα; Στο Facebook στο Instagram ή στο YouTube; 
4. Σχεδίασε την στρατηγική του περιεχομένου σου. Θέσε τη συχνότητα των posts σου και σκέψου το γιατί να σε ακολουθήσουν οι χρήστες; Δώσε αξία στο περιεχόμενό σου. 
5. Όταν ετοιμάσεις το πλάνο σου ξεκίνα να προετοιμάζεις τα posts σου και στη συνέχεια να τα δημοσιεύεις. 
6. Φρόντισε να ποστάρεις συχνά. Είναι σημαντικό το περιεχόμενο να προσελκύει τον κόσμο, να τον ενδιαφέρει και να τον απασχολεί. Πρέπει να γνωρίζεις το μήνυμα που θέλεις να περάσεις, να είναι κάθε φορά σχετικό με τα posts σου αλλά ταυτόχρονα να προσφέρεις κάθε φορά κάτι καινούργιο. 
7. Οι εφαρμογές Google Alerts και Social Mentions σου προσφέρουν ενημέρωση, εντοπίζοντας παρόμοια blogs ή posts που έγιναν από άλλα άτομα ή brands, μέσω των keywords που θα θέσεις εσύ ως προτεραιότητα. Είναι σημαντικό να σημειώσεις την παρουσία σου στα social media, ανταλλάζοντας likes, σχόλια, ακόμη και ιδέες με άλλα άτομα. Με αυτή την τακτική ακόμη περισσότεροι χρήστες θα σε εντοπίσουν και θα σε κάνουν follow. 
8. Κτίσε το δικό σου κοινό, γνωστό και ως community. Κάλεσε άτομα, κάνε μια βόλτα στα forums, στα groups, στα fan pages και άλλα με στόχο να τους συστήσεις τον δικό σου τομέα. Εφαρμογές που βρίσκει δωρεάν στο διαδίκτυο, καθοδηγούν στην σωστή χρήση των κατάλληλων hashtags που θα προσελκύουν ακόμη περισσότερους followers. 
9. Είναι σημαντικό να διαφημίζεις τον εαυτό σου. Ένα καλό περιεχόμενο, υπερασπίζεται πάντα τον εαυτό του και οδηγεί το κοινό προς το μέρος του. Μοιράσου το προϊόν σου με όλους, κάνοντας share στις σελίδες σου και στα διάφορα groups. 
10. Άντλησε την προσοχή των γύρων σου και στρέψε την προς την δουλειά σου καθώς επίσης και πάνω σου ως δημιουργός. Ο στόχος σου είναι να γίνεις μια διασημότητα. Τότε μπορείς να ξεχάσεις όλα τα προηγούμενα. 

Διαβάστε ακόμα: Στο σφυρί το κτήριο του πρώην Browns στην Έγκωμη

Ο κόσμος θα ξεκινήσει να σε ακολουθεί, να σε ακούει και να σε διαβάζει. Όσο περισσότερους followers έχεις, τόσο πιο ψηλά φτάνει η θέση σου. Να θυμάσαι πως αυτό που σε καθορίζει ως social media influencer δεν είναι ο εαυτός σου αλλά το κοινό, οι followers σου. Οφείλεις να τους σέβεσαι. 

Διαβάστε ακόμα: Φθηνότερος ο Σκλαβενίτης από Carrefour

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας