Το έργο που αλλάζει ριζικά τον τομέα παραγωγής ηλεκτρισμού στην Κύπρο

InBusinessNews  04/08/2022 13:27
Το έργο που αλλάζει ριζικά τον τομέα παραγωγής ηλεκτρισμού στην Κύπρο

Το έργο που αλλάζει ριζικά τον τομέα παραγωγής ηλεκτρισμού στην Κύπρο

InBusinessNews  04/08/2022 13:27

Ο πρώτος συμβατικός ιδιωτικός συμβατικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρισμού έχει στόχο να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει τον τομέα της ενέργειας του τόπου.

Το έργο θα αλλάξει ριζικά τον τομέα της παραγωγής ηλεκτρισμού της χώρας, προσφέροντας στον Κύπριο καταναλωτή, όχι μόνο φθηνότερο ρεύμα, αλλά και τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε περισσότερους προμηθευτές ηλεκτρισμού.

Διαβάστε εδώ: Έρχεται ο πρώτος ιδιωτικός σταθμός παραγωγής ενέργειας 260MW

Ο σταθμός θα παράγει το 25-30% των αναγκών σε ηλεκτρισμό της Κύπρου, και έχει στόχο να αντιμετωπίσει τη μεγάλη ενεργειακή κρίση που περνούμε αυτή την περίοδο. Με αποδοτικότητα 58% και μέγεθος 260ΜW υπολογίζεται πως θα ρίξει σημαντικά το κόστος ηλεκτρισμού για εταιρείες και νοικοκυριά. Θα έρθει επίσης να καλύψει την ενεργειακή επάρκεια της Κύπρου, έχοντας τη δυνατότητα να δουλεύει ακατάπαυστα για 30 χρόνια.

Η Cyfield, ως ο κύριος εργολάβος του έργου, με υπερηφάνεια ανακοινώνει την συμφωνία σύμβασης με την κινέζικη εταιρεία Harbin Electric International Company Limited για τον ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό σχεδιασμό, προμήθεια και εγκατάσταση του Power Island, για σκοπούς ολοκλήρωσης του σταθμού. Το συμβόλαιο υπογράφθηκε στις 15 Ιουλίου 2022 με αξία 78 εκατομμυρίων 750 χιλιάδων ευρώ. Το συγκεκριμένο συμβόλαιο είναι το τελευταίο στο puzzle κατασκευής του σταθμού.

Βασικές υποχρεώσεις του υπεργολάβου της Cyfield, είναι ο μηχανολογικός και ηλεκτρολογικός σχεδιασμός, προμήθεια και εγκατάσταση του κύκλου ατμού-νερού, ο σχεδιασμός και εγκατάσταση της έξυπνης λειτουργίας, η εγκατάσταση των τουρμπινών της Siemens (η αγορά τους είναι ξεχωριστό συμβόλαιο 50 εκατομμυρίων ευρώ), η προμήθεια και εγκατάσταση της τουρμπίνας ατμού, των λέβητων, του πύργους και συστήματος ψύξης, τους μετασχηματιστές και όλων των παρεμφερών μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

To έργο θα ολοκληρωθεί το 2023.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας