ΡΑΕΚ και ΡΑΕ Ελλάδας ανανέωσαν το μνημόνιο της μεταξύ τους συνεργασίας

InBusinessNews  28/06/2022 15:10
ΡΑΕΚ και ΡΑΕ Ελλάδας ανανέωσαν το μνημόνιο της μεταξύ τους συνεργασίας

ΡΑΕΚ και ΡΑΕ Ελλάδας ανανέωσαν το μνημόνιο της μεταξύ τους συνεργασίας

InBusinessNews  28/06/2022 15:10

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Ελλάδας (ΡΑΕ), ανανέωσαν ανανέωσαν σήμερα τη μεταξύ τους συνεργασία, βάσει του Μνημονίου Συναντίληψης που υφίσταται από το 2021.

Η ανανέωση του Μνημονίου έγινε στο πλαίσιο συνάντησης με τον Πρόεδρο της ΡΑΕ Ελλάδας, Αθανάσιο Δαγούμα, στα γραφεία της ΡΑΕΚ, όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ, Ανδρέας Πουλλικκάς, ο Αντιπρόεδρος, Φίλιππος Φιλίππου. και το Μέλος της ΡΑΕΚ, Νεόφυτος Χατζηγεωργίου.

Με την ανανέωση του Μνημονίου Συναντίληψης, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΡΑΕΚ, οι δύο πλευρές αποδεικνύουν και έμπρακτα τη δέσμευση τους για συνέχιση του άριστου κλίματος συνεργασίας, η οποία αναμένεται να αποφέρει στις δύο πλευρές σημαντική πρόοδο τόσο σε τεχνογνωσία όσο και ρυθμιστικά θέματα ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συνεχίζει η ανακοίνωση, συζητήθηκαν οι νέες προκλήσεις των δύο Ρυθμιστικών Αρχών σε όλους τους τομείς της ενέργειας που ρυθμίζουν, καθώς και τα μείζονα προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν.

Σημειώνεται ότι ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο πεδίο της περιφερειακής συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και γενικότερα της λεκάνης της Μεσογείου που καλύπτει βασικές προκλήσεις, όπως η προώθηση και ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ενεργειακή απόδοση, η περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της αξιόπιστης μεταφοράς εφοδιασμού και διαμετακόμισης φυσικού αερίου, αλλά και ηλεκτρικής ενέργειας, η προοδευτική ολοκλήρωση των αγορών ηλεκτρισμού, η διασύνδεση των Νοτιοανατολικών χωρών της Μεσογείου με τις Ευρωπαϊκές χώρες μέσω ηλεκτρικών διασυνδέσεων και μακροπρόθεσμα η παραγωγή και χρήση πράσινου υδρογόνου.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης της ΡΑΕ στην Κύπρο, οι δύο Ρυθμιστικές Αρχές θα συνδιοργανώσουν την «1η Ημερίδα Ενέργειας Κύπρου - Ελλάδας για θέματα ρυθμιστικού ενδιαφέροντος», που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στη Λάρνακα. Στην εν λόγω Ημερίδα θα συμμετέχουν επίσης οι Ρυθμιστικές Αρχές από την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας