Αέριο υψηλής ποιότητας δείχνει η γεώτρηση Glaucus-2 στο Τεμάχιο 10

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία και ασφάλεια οι εργασίες της γεώτρησης αξιολόγησης «Glaucus-2», στο Τεμάχιο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Διαβάστε εδώ: Μπαίνει και στο οικόπεδο 5 της ΑΟΖ η ExxonMobil-Qatar Petroleum 

Οι γεωτρητικές εργασίες, οι οποίες περιλάμβαναν και δοκιμές παραγωγής, διεξήχθησαν από την κοινοπραξία ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited / Qatar Petroleum International Upstream LLC, η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω Τεμάχιο.

 

Η γεώτρηση κατέδειξε την παρουσία ταμιευτήρα φυσικού αερίου με χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας. Η κοινοπραξία θα προχωρήσει σε λεπτομερή ανάλυση και αξιολόγηση των δεδομένων που έχουν συλλεγεί, για τον ακριβέστερο προσδιορισμό των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών του ταμιευτήρα, αλλά και των δυνητικών επιλογών ανάπτυξης και εμπορευματοποίησης της ανακάλυψης.

 

Δυνάμει της κείμενης νομοθεσίας, η κοινοπραξία θα κοινοποιήσει στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των δεδομένων που συνελέγησαν από τις γεωτρητικές και δοκιμαστικές εργασίες, μόλις η αξιολόγηση ολοκληρωθεί.

 

  

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες της γεώτρησης αξιολόγησης «Glaucus-2» ξεκίνησαν στις 20 Δεκεμβρίου 2021 και πραγματοποιήθηκαν από το γεωτρύπανο «Stena Forth», το οποίο αναχώρησε από το σημείο της γεώτρησης χθες, αργά το βράδυ.

 

  

 

Δειτε Επισης

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων το πετρέλαιο-Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές
Κέρδη 1% για το πετρέλαιο με οδηγό την αισιοδοξία για επίτευξη εμπορικών συμφωνιών
Σε θολά νερά η προβλήτα στο Βασιλικό…Οι συζητήσεις με VPSM για την ολοκλήρωση και οι δεύτερες σκέψεις της ΕΤΥΦΑ
Συνεχίζεται το πτωτικό σερί των τιμών πετρελαίου-Στα $68,51 το brent, στα $65,25 το αμερικανικό αργό
Στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου-Στο επίκεντρο η πορεία ανάπτυξης «Κρόνου» και «Αφροδίτης»
Δύσκολη περίοδος για την ενεργειακή επάρκεια-«Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα παραγωγής»
Morgan Stanley: Αυτές είναι οι εκτιμήσεις της για την πορεία των τιμών του πετρελαίου
Άνοδος 1,5% στις τιμές πετρελαίου λόγω γεωπολιτικού ρίσκου και περιορισμένων αποθεμάτων
Στέλνει μήνυμα για την ηλεκτρική διασύνδεση η Κομισιόν-«Πλήρως αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση του GSI»
ΟΠΕΚ: Αυτά είναι τα τρία κρίσιμα σημεία για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και πράσινη μετάβαση