Προτάσεις Κομισιόν για αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών της ενέργειας

InBusinessNews  12/10/2021 21:01
Προτάσεις Κομισιόν για αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών της ενέργειας

Προτάσεις Κομισιόν για αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών της ενέργειας

InBusinessNews  12/10/2021 21:01

Το πακέτο προτάσεων και εργαλείων για αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών ενέργειας λόγω της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου θα συζητήσει και θα παρουσιάσει την Τετάρτη το Κολέγιο των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπινάντ, τα μέλη της Επιτροπής θα συζητήσουν το πακέτο, λεπτομέρειες για το οποίο θα ανακοινωθούν στη συνέχεια σε συνέντευξη Τύπου από την Επίτροπο αρμόδια για θέματα Ενέργειας Κάντρι Σίμσον.

Το ζήτημα των τιμών ενέργειας θα είναι ένα από τα κύρια σημεία της ατζέντας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 21 με 22 Οκτωβρίου. Κατά τη συνάντηση, οι ηγέτες των κρατών μελών θα συζητήσουν τις προτάσεις της Κομισιόν και τα επόμενα βήματα.

Την προηγούμενη εβδομάδα σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Εσθονία, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε αναφέρει πως οι προτάσεις περιλαμβάνουν την δημιουργία ενός στρατηγικού αποθέματος φυσικού αερίου για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αποδέσμευση των τιμών του ηλεκτρισμού από τις τιμές του φυσικού αερίου.

Όπως προκύπτει από δηλώσεις εκπροσώπων της Κομισιόν, πληροφορίες και δημοσιεύματα, οι προτάσεις αναμένεται πως θα περιλαμβάνουν κατευθύνσεις προς τα κράτη μέλη, των οποίων αρμοδιότητα είναι τα θέματα ενέργειας, για το ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν στο πλαίσιο της κοινής αγοράς.

Η Κομισιόν αναμένεται επίσης να καταθέσει προτάσεις για μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση της εξάρτησης από το φυσικό αέριο, μέχρι το τέλος του έτους, σε συνδυασμό με την προσπάθεια ενίσχυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας