Tο Επιχειρηματικό Σχέδιο της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου

Στους στόχους και τους σχεδιασμούς της για τα επόμενα χρόνια επικεντρώθηκε η συνάντηση της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ) με το Υπουργείο Ενεργείας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Μάριου Παναγίδη και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΚ.

Στη συνάντηση, που έγινε στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, παρουσιάστηκαν το Επιχειρηματικό Σχέδιο και ο Προϋπολογισμός της ΕΥΚ για το 2022. Η Διεύθυνση της Εταιρείας, παρουσιάζοντας το Επιχειρηματικό Σχέδιο, ανέλυσε τους πυλώνες της στρατηγικής της που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις εμπορικές πωλήσεις φυσικού αερίου, καθώς και την αξιολόγηση των υδρογονανθρακικών πόρων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και των πιθανών επιλογών βιώσιμης ανάπτυξής τους.

Για το 2022 η ΕΥΚ έχει συμπεριλάβει, επίσης, στον σχεδιασμό της, πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την πράσινη ενέργεια, οι οποίες σε συντονισμό και με το Υπουργείο Ενέργειας μπορούν να στηρίξουν περαιτέρω τις κυβερνητικές πολιτικές για μετάβαση σε μια πιο πράσινη και κυκλική οικονομία.

O κ. Παναγίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΚ για τις συνεχιζόμενες προσπάθειές τους να κατευθύνουν την Εταιρεία προς υλοποίηση του σημαντικού της στόχου για ανάπτυξη των ενεργειακών μας πόρων. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία του φυσικού αερίου στην ενεργειακή μετάβαση και εξήρε τη συμβολή της ΕΥΚ σε περιφερειακές ενεργειακές πρωτοβουλίες, όπως το Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (East Mediterranean Gas Forum).

Η Πρόεδρος της EYK, Καθηγήτρια Τούλα Ονουφρίου, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχαρίστησε τον κ Παναγίδη και το Υπουργείο για τη συνεχή στήριξή τους προς την Εταιρεία. Η κα Ονουφρίου δήλωσε ότι η ΕΥΚ εργάζεται επιμελώς για τη μελλοντική παραγωγή των δικών μας πόρων φυσικού αερίου, συμφωνώντας με τον Γενικό Διευθυντή ότι το φυσικό αέριο αποτελεί καταλύτη για την ενεργειακή μετάβαση. Τέλος, εξήγησε ότι η Εταιρεία έχει την εμπειρογνωμοσύνη και μπορεί να συμβάλει περαιτέρω στους ευρύτερους κυβερνητικούς στόχους για μια πιο πράσινη οικονομία.

Δειτε Επισης

Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
Ε.Ε.: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
Μικρές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ
Ρεκόρ εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου διά θαλάσσης
Επιτροπή Εμπορίου: Ζητά προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου