Κύπρος και Αίγυπτος υπογράφουν μνημόνιο συναντίληψης ηλεκτρικής διασύνδεσης

  04/09/2021 17:57
Κύπρος και Αίγυπτος υπογράφουν μνημόνιο συναντίληψης ηλεκτρικής διασύνδεσης

Κύπρος και Αίγυπτος υπογράφουν μνημόνιο συναντίληψης ηλεκτρικής διασύνδεσης

  04/09/2021 17:57

Την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου και Αιγύπτου αποφάσισαν κατά τη διμερή τους συνάντηση, στα πλαίσια της 1ης Διακυβερνητικής Συνάντησης Κύπρου-Αιγύπτου στο Κάιρο, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου και ο Αιγύπτιος ομόλογός της, Υπουργός Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Αιγύπτου Δρ Μοχάμεντ Σάκερ Ελ Μαρκάμπι.  

Η Υπουργός Ενέργειας  κάλεσε τον Υπουργό Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Αιγύπτου να επισκεφτεί επίσημα την Κύπρο για να υπογράψουν από κοινού το εν λόγω μνημόνιο.  

«Η ηλεκτρική αυτή διασύνδεση με την Αίγυπτο θα διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια της Κύπρου, ενώ θα έχει αμοιβαία οφέλη για τις δύο χώρες αναφορικά με την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τις προσπάθειες που γίνονται παγκοσμίως για μείωση των ρύπων και συγκράτηση των αρνητικών επιπτώσεων που επιφέρει η κλιματική αλλαγή», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πηλείδου μιλώντας στη  Διακυβερνητική Συνάντηση. 

Όπως έγινε γνωστό, οι τεχνικές συζητήσεις θα ολοκληρωθούν εντός του μηνός Σεπτεμβρίου. 

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η ενεργοποίηση του μνημονίου συναντίληψης στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η σύσταση Τεχνικών Επιτροπών για την προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και πιο συγκεκριμένα στον τομέα των φωτοβολταϊκών και του πράσινου υδρογόνου. 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας