Πηλείδου: Κλείνουν όλα τα κεφάλαια για τη μετακίνηση πετρελαιοειδών

Με την τελική απόφαση για το θέμα του σημείου εκφόρτωσης του υγραερίου, για το οποίο αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες, θα προχωρήσουν πολύ πιο γρήγορα και οι κατασκευαστικές εργασίες, τόνισε η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, μιλώντας μετά τη σύσκεψη για το θέμα μετακίνησης των εγκαταστάσεων των εταιρειών πετρελαιοειδών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε ευρείας σύσκεψης για το θέμα μετακίνησης των εγκαταστάσεων των εταιρειών πετρελαιοειδών, στην παρουσία των αρμοδίων Υπουργών.

Εντός χρονοδιαγραμμάτων
Μετά τη σύσκεψη, σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, η κ. Πηλείδου είπε ότι «σήμερα είχαμε μια πολύ παραγωγική συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όσον αφορά τα θέματα μετακίνησης των εγκαταστάσεων εταιρειών πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα στο Βασιλικό».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «επιβεβαιώθηκε ότι είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος με τον σχεδιασμό που γίνεται και υλοποιείται και επιβεβαιώθηκαν όλες οι πτυχές ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι προχωρούμε εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί».

Τόνισε επίσης ότι «ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική η συνάντηση και ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους για την πολύ μελετημένη και επαγγελματική προσέγγιση που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε με τον σχεδιασμό». 

Σε δύο εβδομάδες οι τελικές αποφάσεις για την εκφόρτωση του υγραερίου
Όσον αφορά το θέμα της εκφόρτωσης του υγραερίου, που είναι και το θέμα που εκκρεμεί, αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες, αποφάσεις που θα επιβεβαιώνουν και αυτά που είχαν συζητηθεί στο παρελθόν, ενώ για το θέμα του υγρού καυσίμου προχωρούν πλέον οι σχεδιασμοί με την αποψίλωση των εγκαταστάσεων και είμαστε σχεδόν στο τέλος.

«Πιστεύω ότι οι κάτοικοι της Λάρνακας μπορούν να το διαπιστώσουν αυτό», είπε σχετικά.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων της η κ. Πηλείδου είπε ότι «για το θέμα των ασφαλτικών παραμένει μόνο μια εταιρεία στην ΚΕΤΑΠ που έχει συμφωνήσει και ειδοποιηθεί ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου φέτος θα πρέπει να αποχωρήσει. 

«Επομένως, κλείνουν όλα τα κεφάλαια και θεωρώ ότι με την τελική απόφαση για το θέμα του σημείου εκφόρτωσης του υγραερίου θα είμαστε, πλέον, σε θέση να προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα και με τις κατασκευαστικές εργασίες που αφορούν εκείνο το κομμάτι», ανέφερε καταληκτικά.

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024
Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent