Προς επαναπροκήρυξη το Σχέδιο Χορηγιών για ΑΠΕ και Εξοικονόμηση Ενέργειας σε Κατοικίες

InBusinessNews  06/11/2020 16:40
Προς επαναπροκήρυξη το Σχέδιο Χορηγιών για ΑΠΕ και Εξοικονόμηση Ενέργειας σε Κατοικίες

Προς επαναπροκήρυξη το Σχέδιο Χορηγιών για ΑΠΕ και Εξοικονόμηση Ενέργειας σε Κατοικίες

InBusinessNews  06/11/2020 16:40
Στην επαναπροκήρυξη του «Σχεδίου Παροχής Χορηγιών για ενθάρρυνση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας στις κατοικίες» και εντός του 2021, προσανατολίζονται το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και η Επιτροπή Διαχείρισης του Ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞ.Ε). 
 
Πρόθεση του Υπουργείου είναι όπως το νέο Σχέδιο προκηρυχθεί με αναδρομική ισχύ, με τρόπο που να διασφαλίζει την ομαλή συνέχεια του υφιστάμενου Σχεδίου για το οποίο η υποβολή αιτήσεων τερματίζεται στις 20/12/2020. Συνεπώς, όσοι πολίτες επιθυμούν να προχωρήσουν σε εργασίες θερμομόνωσης οροφών ή εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος με τη μέθοδο συμψηφισμού μετρήσεων (net-metering) στις υφιστάμενες οικίες τους, ή σε συνδυασμό των πιο πάνω, θα έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν επιχορήγησης στο πλαίσιο του νέου σχεδίου που θα προκηρυχθεί το επόμενο έτος.
 
Η ανακοίνωση της πρόθεσης για επαναπροκήρυξη του Σχεδίου, γίνεται με την επιφύλαξη  της ψήφισης του προϋπολογισμού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞ.Ε για το έτος 2021 και της ύπαρξης των διαθέσιμων πιστώσεων. Κατά την επαναπροκήρυξη του Σχεδίου το 2021 πιθανόν να υπάρξουν αλλαγές, τόσο σε πρόνοιες του Σχεδίου όσο και στη διαδικασία και στα απαιτούμενα έντυπα υποβολής αίτησης. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.
 
Σε ότι αφορά στο υφιστάμενο σχέδιο με συνολικό προϋπολογισμό €7,5 εκατ., το οποίο προκηρύχθηκε τον Ιούνιο και λήγει τον προσεχή Δεκέμβριο, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί γύρω στις 2.500 αιτήσεις. Με βάση την έως τώρα εμπειρία από ανάλογες προκηρύξεις, μεγάλος όγκος αιτήσεων αναμένεται να υποβληθεί λίγο πριν από τη λήξη του σχεδίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση των αιτήσεων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ένα σύγχρονο, ολοκληρωμένο σύστημα που επιτρέπει την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, την ηλεκτρονική αξιολόγηση και την παρακολούθηση της όλης διαδικασίας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας