Γαλλικός ενεργειακός κολοσσός στην Κύπρο

Την κάθοδο της στην Κύπρο ανακοίνωσε η HDF Energy, μια από τις κύριες γαλλικές ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. 

Ο γαλλικός κολοσσός που αρχίζει δραστηριότητες στην Κύπρο, διακρίνεται σε διεθνές επίπεδο για την εξειδίκευση στην απρόσκοπτη παραγωγή ενέργειας, μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη μαζική αποθήκευση ηλεκτρισμού.

Η HDF Energy αποτελεί ενεργό μέλος της French Hydrogen Union (AFHYPAC) και σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση στον Τύπο, είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας καινοτόμων ενεργειακών λύσεων με βάση το υδρογόνο.  

Τα έργα της, μεγέθους εκατομμυρίων ευρώ, στη Νότια Αμερική, Αυστραλία, Γαλλική Γουινέα, Μαρτινίκα και άλλες περιοχές, αξιολογούνται ως δομές ανάπτυξης υψηλής αξίας, με θεμελιώδη συνεισφορά στις τοπικές κοινωνίες και εθνικές οικονομίες.

«Η HDF Energy είναι πλήρως εστιασμένη στην επέκταση των λειτουργιών της στην κυπριακή αγορά. Μέσω της καινοτομικής τεχνολογίας της, και της διεθνούς της εμπειρίας, πιστεύει ακράδαντα ότι μπορεί να συνεισφέρει θετικά στον στρατηγικό σχεδιασμό της Κύπρου στον τομέα της ενέργειας», αναφέρεται.  

Η δραστηριότητα της εταιρείας στην Κύπρο θα συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη του στόχου για αύξηση του ποσοστού ενέργειας από ΑΠΕ σε 23% επί της καθαρής συνολικής κατανάλωσης μέχρι το 2030, προστίθεται. «Η γαλλική εταιρεία θα διαθέσει την τεχνογνωσία και πόρους της στη στήριξη της εθνικής προσπάθειας για ριζική μεταμόρφωση του κυπριακού ενεργειακού συστήματος κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, καθώς και στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης της παραγωγής ενέργειας», καταλήγει η εταιρεία.

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής στον προϋπολογισμό του Ταμείου ΑΠΕ & ΕΞΕ-Οι ανησυχίες των βουλευτών
Πέρασε από την Ολομέλεια με δεσμεύσεις κονδυλίων ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Με ηλεκτρική διασύνδεση και συνεργασία σε θέματα υδρογονανθράκων στο Ισραήλ ο Παπαναστασίου
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό
Γ. Παπαναστασίου: Στοχευμένα αντισταθμιστικά για πράσινη φορολογία-Ο στόχος για το τερματικό στο Βασιλικό
Πήρε θέση για το τερματικό ο Πρέσβης της Κίνας-«Θα συμβούν καλά πράγματα μετά τις πολλές δοκιμασίες»
Νέα αύξηση της παραγωγής στο πρώτο δίμηνο του έτους για την Energean
Μπαράζ συσκέψεων Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector-Ψηλά στις συζητήσεις το μετοχικό σχήμα
Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού: Στα μέσα Μαΐου σε διαβούλευση οι ρυθμιστικές αποφάσεις