Γαλλικός ενεργειακός κολοσσός στην Κύπρο

InBusinessNews  30/09/2020 12:00
Γαλλικός ενεργειακός κολοσσός στην Κύπρο

Γαλλικός ενεργειακός κολοσσός στην Κύπρο

InBusinessNews  30/09/2020 12:00

Την κάθοδο της στην Κύπρο ανακοίνωσε η HDF Energy, μια από τις κύριες γαλλικές ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. 

Ο γαλλικός κολοσσός που αρχίζει δραστηριότητες στην Κύπρο, διακρίνεται σε διεθνές επίπεδο για την εξειδίκευση στην απρόσκοπτη παραγωγή ενέργειας, μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη μαζική αποθήκευση ηλεκτρισμού.

Η HDF Energy αποτελεί ενεργό μέλος της French Hydrogen Union (AFHYPAC) και σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση στον Τύπο, είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας καινοτόμων ενεργειακών λύσεων με βάση το υδρογόνο.  

Τα έργα της, μεγέθους εκατομμυρίων ευρώ, στη Νότια Αμερική, Αυστραλία, Γαλλική Γουινέα, Μαρτινίκα και άλλες περιοχές, αξιολογούνται ως δομές ανάπτυξης υψηλής αξίας, με θεμελιώδη συνεισφορά στις τοπικές κοινωνίες και εθνικές οικονομίες.

«Η HDF Energy είναι πλήρως εστιασμένη στην επέκταση των λειτουργιών της στην κυπριακή αγορά. Μέσω της καινοτομικής τεχνολογίας της, και της διεθνούς της εμπειρίας, πιστεύει ακράδαντα ότι μπορεί να συνεισφέρει θετικά στον στρατηγικό σχεδιασμό της Κύπρου στον τομέα της ενέργειας», αναφέρεται.  

Η δραστηριότητα της εταιρείας στην Κύπρο θα συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη του στόχου για αύξηση του ποσοστού ενέργειας από ΑΠΕ σε 23% επί της καθαρής συνολικής κατανάλωσης μέχρι το 2030, προστίθεται. «Η γαλλική εταιρεία θα διαθέσει την τεχνογνωσία και πόρους της στη στήριξη της εθνικής προσπάθειας για ριζική μεταμόρφωση του κυπριακού ενεργειακού συστήματος κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, καθώς και στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης της παραγωγής ενέργειας», καταλήγει η εταιρεία.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας