Σχεδόν νεκρή περίοδος για τα πρατήρια καυσίμων

Σχεδόν «νεκρή» για τα πρατήρια πετρελαιοειδών, χαρακτήρισε την παρούσα περίοδο ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών, Στέφανος Στεφάνου.
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι τα πρατήρια αυτή τη στιγμή εξυπηρετούν κυρίως πελάτες για εμπορική διακίνηση, που σχετίζονται με την αλυσίδα τροφοδοσίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η κίνηση στα πρατήρια μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων φαίνεται να έχει μειωθεί κατά 70%.
 
Διευκρινίζοντας ότι τα πρατήρια λειτουργούν κανονικά, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ανέφερε ότι απασχολούνται μόνο ορισμένοι υπάλληλοι, ενώ οι περισσότεροι έχουν ενταχθεί στο σύστημα αναστολής εργασίας.
 
Παράλληλα εκτίμησε ότι κάποια πρατήρια θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα βιωσιμότητας λόγω της κρίσης του COVID-19 και ενδεχομένως κάποια να κλείσουν.
 
Αναφορικά με τις τιμές των καυσίμων, λόγω και της μεγάλης πτώση στις αγορές πετρελαίου, είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι μειωμένες και είναι κοντά στο 1 ευρώ για αμόλυβδη βενζίνη 95 και περίπου 1,08 ευρώ για πετρέλαιο.
 
Τέλος συνέστησε υπομονή, σεβασμό στις νομοθεσίες, τήρηση οδηγιών ώστε να τελειώσει αυτή η κρίση και να φανεί τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

HELLENiQ ENERGY: Σταθερές βάσεις για τη νέα στρατηγική πορεία ανάπτυξης
Το πετρέλαιο συνεχίζει την πτωτική του πορεία εν αναμονή νέας αύξησης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ
Έρχεται με αλλαγές νέο σχέδιο χορηγιών για αντικατάσταση ή εγκατάσταση ηλιακών συστημάτων θέρμανσης νερού
Η ημέρα με την μέχρι στιγμής υψηλότερη συνολική μέγιστη ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα το φετινό καλοκαίρι
Πετρέλαιο: Άνοδος 1% στις τιμές μετά τη βουτιά που προκάλεσε η εκεχειρία Ισραήλ-Ιράν
Έπεσαν οι υπογραφές για εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Πόλη Χρυσοχούς
Κομισιόν: Χαιρετίζει την προσωρινή πολιτική συμφωνία για παράταση του κανονισμού για αποθήκευση αερίου
ΑΔΜΗΕ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο-Η σύνθεσή του
Στοχευμένα μέτρα στήριξης για μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία ζητούν οι ευρωπαίοι εργοδότες
Προς ομαλοποίηση οι τιμές του πετρελαίου-Τι εκτιμούν για την επόμενη ημέρα οι αναλυτές