Ιδιόκτητο φωτοβολταϊκό πάρκο για την Photos Photiades Breweries

Στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 1.2 μεγαβάτ (MW) στο χώρο που βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Δάλι προχωρά η Photos Photiades Breweries Ltd, η οποία επιδιώκει να αλλάξει σελίδα στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεων της, στρεφόμενη προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αυτοπαραγωγή). 

Το τεμάχιο στο οποίο θα χωροθετηθεί το πάρκο, με τα 3850 φωτοβολταϊκά πλαίσια, βρίσκεται εντός των περιφραγμένων εγκαταστάσεων της εταιρείας και έχει εμβαδόν 57,925 m2., ωστόσο η επιφάνεια που θα καλύψει το έργο ανέρχεται στα 11,679 m2. Το σύστημα παραγωγής αναμένεται να είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και να ελέγχεται από αυτόματο κεντρικό σύστημα ενώ η ενέργεια που θα παράγει το πάρκο υπολογίζεται σύμφωνα με τη μέγιστη δυναμικότητα του στις 1,883 MWh/year.

Το προωθούμενο έργο γειτνιάζει με την οικιστική ζώνη και τη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου, η οποία περιοχή συνορεύει με τη βιομηχανική περιοχή Νήσου και Λατσιών. Επίσης, σε απόσταση 2 χλμ. από το τεμάχιο ανατολικά βρίσκεται η βιομηχανική περιοχή Γερίου.
 
 
Ενεργή συμβολή στη μείωση της χρήσης συμβατικών καυσίμων
Όπως αναφέρεται στη Μελέτη Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) του έργου, απώτερος στόχος της εταιρείας είναι η μείωση της έμμεσης περιβαλλοντικής επίπτωσης που προκύπτει από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στις εγκαταστάσεις της και η οποία αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
 
Με τον τρόπο αυτό, η Photos Photiades Breweries Ltd θα συμβάλει ενεργά στην εθνική στρατηγική για τη μείωση του ποσοστού χρήσης συμβατικών καυσίμων από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
 

Δειτε Επισης

Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024