Ιδιόκτητο φωτοβολταϊκό πάρκο για την Photos Photiades Breweries

Χαράλαμπος Χαραλάμπους   12/03/2020 07:41
Ιδιόκτητο φωτοβολταϊκό πάρκο για την Photos Photiades Breweries

Ιδιόκτητο φωτοβολταϊκό πάρκο για την Photos Photiades Breweries

Χαράλαμπος Χαραλάμπους   12/03/2020 07:41
Στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 1.2 μεγαβάτ (MW) στο χώρο που βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Δάλι προχωρά η Photos Photiades Breweries Ltd, η οποία επιδιώκει να αλλάξει σελίδα στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεων της, στρεφόμενη προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αυτοπαραγωγή). 

Το τεμάχιο στο οποίο θα χωροθετηθεί το πάρκο, με τα 3850 φωτοβολταϊκά πλαίσια, βρίσκεται εντός των περιφραγμένων εγκαταστάσεων της εταιρείας και έχει εμβαδόν 57,925 m2., ωστόσο η επιφάνεια που θα καλύψει το έργο ανέρχεται στα 11,679 m2. Το σύστημα παραγωγής αναμένεται να είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και να ελέγχεται από αυτόματο κεντρικό σύστημα ενώ η ενέργεια που θα παράγει το πάρκο υπολογίζεται σύμφωνα με τη μέγιστη δυναμικότητα του στις 1,883 MWh/year.

Το προωθούμενο έργο γειτνιάζει με την οικιστική ζώνη και τη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου, η οποία περιοχή συνορεύει με τη βιομηχανική περιοχή Νήσου και Λατσιών. Επίσης, σε απόσταση 2 χλμ. από το τεμάχιο ανατολικά βρίσκεται η βιομηχανική περιοχή Γερίου.
 
1
 
Ενεργή συμβολή στη μείωση της χρήσης συμβατικών καυσίμων
Όπως αναφέρεται στη Μελέτη Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) του έργου, απώτερος στόχος της εταιρείας είναι η μείωση της έμμεσης περιβαλλοντικής επίπτωσης που προκύπτει από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στις εγκαταστάσεις της και η οποία αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
 
Με τον τρόπο αυτό, η Photos Photiades Breweries Ltd θα συμβάλει ενεργά στην εθνική στρατηγική για τη μείωση του ποσοστού χρήσης συμβατικών καυσίμων από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
 
2

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας