Evenergy Cyprus: Ένας φορτιστής για όλα

Γεγονός αποτελεί η άφιξη στην Κύπρο των φορτιστών νέας γενιάς στην ηλεκτροκίνηση, που είναι συμβατοί με όλες τις μάρκες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως τονίζει ο CEO της Evenergy Cyprus, Maroun Charabati. Αναφέρεται, ταυτόχρονα, στον ρόλο που η εταιρεία του διαδραματίζει στον στόχο για ένα καθαρότερο από ρύπους περιβάλλον.

Το νέο προϊόν στην αυτοκίνηση φέρνει στην Κύπρο η Evenergy Cyprus, η οποία προσφέρει, επίσης, προϊόντα και υπηρεσίες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως προμηθευτής φωτοβολταϊκών πλαισίων inverters, μπαταριών και γενικά όλων των υλικών που απαιτούνται για εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος. Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2019 από τους επιχειρηματίες Maroun Charabati και Χρυσόστομο Ξενοφώντος, έχει έδρα τη Λευκωσία και ανήκει στον όμιλο Manalco Group, που διαθέτει γραφεία στον Λίβανο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ιράκ. Δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών και της αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης, ως προμηθευτής όλων των αναγκαίων ειδών που απαιτούνται για τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
 
Φόρτιση απλή και γρήγορη
Όπως εξηγεί ο κ. Charabati, η εταιρεία του διαθέτει όλων των τύπων ηλεκτρικούς φορτιστές για οικιακή και επαγγελματική χρήση, καθώς επίσης και ταχείας φόρτισης DC. «Ο φορτιστής Elvi Βox, ο οποίος είναι ολλανδικής προέλευσης και κατασκευάζεται από την εταιρεία Evbox, την οποία αντιπροσωπεύουμε στην Κύπρο, είναι συμβατός με όλες τις μάρκες των αυτοκινήτων. Είναι σχεδιασμένος για όλα τα υφιστάμενα, αλλά και τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα». Ο χρήστης, προσθέτει, απλώς συνδέει το καλώδιο για να φορτίσει και αποσυνδέει για να σταματήσει τη φόρτιση. «Ο Elvi Βox έχει μόνο τρία μέρη: Τη βάση, τον φορτιστή και το καλώδιο. Μετά την εγκατάσταση από ηλεκτρολόγο, το μόνο που μένει είναι να συνδέσει κάποιος το καλώδιο και είναι έτοιμος για φόρτιση. Επίσης, μέσω ενός application, δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να παρακολουθεί τη φόρτιση και με αυτό τον τρόπο ο φορτιστής ενημερώνει ότι καταναλώνει ενέργεια με τον πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο».
 
Για ιδιώτες, εταιρείες, δημόσιο
Η εταιρεία απευθύνεται σε όλους τους κατόχους ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εταιρείες μεταφορών, ταξί, αλλά και σε όλους τους διαχειριστές των δημόσιων και των ιδιωτικών χώρων στάθμευσης, όπως αναφέρει ο κ. Charabati, εξηγώντας ότι το προϊόν μπορεί να φανεί χρήσιμο, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες, δήμους, νοσοκομεία, αεροδρόμια, πανεπιστήμια, ξενοδοχεία, υπεραγορές, πολυκαταστήματα, σταθμούς βενζίνης και ασφαλώς στους αυτοκινητόδρομους.
 
Τιμή ανάλογη με τη χρήση
Η τιμή ενός οικιακού φορτιστή κυμαίνεται από 750 έως 900 ευρώ. Οι τιμές για τις υπόλοιπες κατηγορίες φορτιστών κοστολογούνται από το τεχνικό τμήμα της εταιρείας, αναλόγως της χρήσης και των αναγκών για κάθε περίπτωση. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επισημαίνει ότι «οι πελάτες μας έχουν εγγυημένη την εξασφάλιση της ποιότητας και της αξιοπιστίας του προϊόντος σε πολύ ανταγωνιστές τιμές, μέσω της πρωτοποριακής τεχνολογίας που προσφέρουμε, όπως επίσης και την κατάλληλη τεχνογνωσία και τεχνική υποστήριξη από το τεχνικό τμήμα, το οποίο είναι έτοιμο να υποστηρίξει τις ανάγκες τους ανά πάσα στιγμή».
 
Σημεία φόρτισης σε 45 χώρες
Η Evenergy Cyprus αντιπροσωπεύει την ολλανδική εταιρεία Εvbox, που είναι, όπως σημειώνει ο κ. Charabati, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και λογισμικού διαχείρισης χρέωσης παγκοσμίως, με 60.000 σημεία φόρτισης σε 45 χώρες του κόσμου σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

Τονίζει πως ο φορτιστής διατίθεται ήδη στην κυπριακή αγορά και αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων.

Επισημαίνει ακόμη, πως η εφαρμογή του νέου και πιο αυστηρού τρόπου μέτρησης των εκπομπών CO2, αλλά και οι αυστηρότεροι κανόνες εκπομπών από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για ανάπτυξη και διάθεση στην αγορά οχημάτων χαμηλών ρύπων, με πολυάριθμα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα να διατίθενται τα επόμενα χρόνια, ξεκινώντας από το έτος 2020.
 
Ηλεκτροκίνηση με κίνητρα
Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, υποδεικνύει ο ίδιος, προσφέρεται μια σειρά από κίνητρα, με στόχο την ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, επισημαίνοντας ότι και στην Κύπρο πρόσφατα έχουν εξαγγελθεί δύο σχέδια χορηγιών. Η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, τονίζει, αποτελεί βασικό στόχο πολιτικής, ο οποίος προϋποθέτει την ολοκλήρωση του σχετικού κανονιστικού πλαισίου και τον προγραμματισμό ανάπτυξης των απαραίτητων ενεργειακών υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η εταιρεία του, σημείωσε, προτίθεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια. 
 
Ενημερωτικές εκδηλώσεις
Σκοπός της Evenergy, όπως αναφέρει ο CEO της εταιρείας, είναι η δημιουργία όλων των αναγκαίων υποδομών που απαιτούνται στη νέα εποχή του e-mobility: «Για τον σκοπό αυτό διοργανώσαμε στις 27 του περασμένου Νοεμβρίου σεμινάριο με θέμα την ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκε ο ηλεκτρικός μας φορτιστής. Θα ακολουθήσουν, μάλιστα, κι άλλες εκδηλώσεις, με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου για το e-mobility και τα προϊόντα της εταιρείας. Εξάλλου, θα πρέπει να επισημάνω, ότι η εταιρεία μας επιδιώκει, με την παρουσία της στην Κύπρο, να καταστεί πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτρικής φόρτισης, αλλά και να συμβάλει ενεργά στην προσπάθεια για ένα καθαρό περιβάλλον με λιγότερους ρύπους στην ατμόσφαιρα, κάτι που αποτελεί μάστιγα για τη χώρα».

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής στον προϋπολογισμό του Ταμείου ΑΠΕ & ΕΞΕ-Οι ανησυχίες των βουλευτών
Πέρασε από την Ολομέλεια με δεσμεύσεις κονδυλίων ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Με ηλεκτρική διασύνδεση και συνεργασία σε θέματα υδρογονανθράκων στο Ισραήλ ο Παπαναστασίου
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό
Γ. Παπαναστασίου: Στοχευμένα αντισταθμιστικά για πράσινη φορολογία-Ο στόχος για το τερματικό στο Βασιλικό
Πήρε θέση για το τερματικό ο Πρέσβης της Κίνας-«Θα συμβούν καλά πράγματα μετά τις πολλές δοκιμασίες»
Νέα αύξηση της παραγωγής στο πρώτο δίμηνο του έτους για την Energean
Μπαράζ συσκέψεων Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector-Ψηλά στις συζητήσεις το μετοχικό σχήμα
Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού: Στα μέσα Μαΐου σε διαβούλευση οι ρυθμιστικές αποφάσεις