DEC: Ο κινεζικός κολοσσός σε θέματα ενέργειας

Την ευκαιρία να δούμε από κοντά τις εγκαταστάσεις της Donfang Electric Corporation (DEC) μίας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως είχαμε στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής στην Κίνα που διοργάνωσε η πρεσβεία της χώρας στην Κύπρο.
 
 
Η DEC όπως είναι πιο γνωστή είναι μια εταιρεία που εποπτεύεται και διοικείται από την κινεζική κεντρική κυβέρνηση και έχει ως έδρα την πόλη Chengdu, που είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Sichuan και γνωστή ως η πατρίδα των γιγαντιαίων Panda.

Μεγέθη

Σήμερα η παραγωγική ικανότητα της DEC έχει ξεπεράσει τα 500GW ενώ η ετήσια παραγωγή καλύπτει τις ανάγκες για 14 συνεχή έτη.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1958 και έχει πετύχει σήμερα να έχει μερίδιο αγοράς πέραν του 33% στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Κίνας και σημαντική παρουσία με έργα σε άλλες χώρες κυρίως αφρικανικές.
 

Eίναι στην ουσία ένας ολοκληρωμένος όμιλος ειδικευμένος στην κατασκευή εξοπλισμού εξόρυξης, Ε & Α τεχνολογίας αιχμής, σύναψη διεθνών μηχανολογικών έργων, εξαγωγή πλήρων εγκαταστάσεων και εξοπλισμού κ.α.
 
Ετήσια παραγωγή
Η DEC έχει επιτύχει ετήσια παραγωγή ισχύος άνω των 40.000MW που αποτελείται από μονάδες παραγωγής υδροηλεκτρικής, θερμικής, πυρηνικής, αιολικής, ηλιακής και συνδυασμένου κύκλου, απολαμβάνοντας το ένα τρίτο εγχώριου μεριδίου αγοράς στην θερμική και τα δύο πέμπτα στην υδροηλεκτρική ενέργεια.
 
 
Διεθνή ενεργειακά έργα

Ιδιαίτερα όσον αφορά τη σύναψη διεθνών ενεργειακών έργων έχει παρουσία σήμερα σε σχεδόν 80 χώρες, οι οποίες αφορούν έργα σε τομείς όπως η ηλεκτροπαραγωγή.
 

Τέλος η DEC έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως και έχει επιλεγεί ως μία εκ των κορυφαίων εταιρειών στον κόσμο από Engineering News Record των ΗΠΑ.
 

Δειτε Επισης

BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024
Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
Ε.Ε.: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου