Ημέρα Ενημέρωσης κατοίκων Βασιλικού για σπουδές στον τομέα Φυσικού Αερίου

Δελτίο Τύπου  05/09/2019 10:02
Ημέρα Ενημέρωσης κατοίκων Βασιλικού για σπουδές στον τομέα Φυσικού Αερίου

Ημέρα Ενημέρωσης κατοίκων Βασιλικού για σπουδές στον τομέα Φυσικού Αερίου

Δελτίο Τύπου  05/09/2019 10:02
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργανώνει Ημερίδα Ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής Βασιλικού, σχετικά με τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει στον τομέα Φυσικού Αερίου και τις σχετικές υποτροφίες που προσφέρει το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2019, στις 19:00, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου (Αρχ. Μακαρίου Γ’ 25, 7739).

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τη σχετική ανακοίνωση, οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής Βασιλικού (κοινότητες Μαρί, Ζύγι, Καλαβασός, Τόχνη, Πεντάκωμο, Μαρώνι, Χοιροκοιτία, Ασγάτα και Ψεματισμένος), είναι δικαιούχοι για υποτροφία ύψους €20.000 έκαστος για σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου, που σχετίζονται με θέματα των εργασιών του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού (ναυτιλιακά, ηλεκτρολογική μηχανική και μηχανολογική μηχανική). Το μέγιστο ποσό για κάθε υποτροφία ανέρχεται στις €20.000 ανά έτος και θα καλύπτει δίδακτρα και ένα ποσό για μηνιαίο επίδομα συντήρησης. Οι υποτροφίες θα καλύπτουν μόνο τον απαιτούμενο χρόνο σπουδών, όπως καθορίζεται από την περιγραφή του προγράμματος σπουδών και όχι οποιεσδήποτε καθυστερήσεις ή επαναλήψεις λόγω μη ικανοποιητικής επίδοσης των φοιτητών.

Τα κριτήρια αξιολόγησης για την απονομή υποτροφιών είναι ακαδημαϊκά, με βαρύτητα 80% και κοινωνικοοικονομικά, με βαρύτητα 20%. Προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση θέσης άνευ όρων (unconditional) σε σχετικό κλάδο πανεπιστημιακού ιδρύματος, μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πρωτοπορεί στον τομέα των υδρογονανθράκων, καθώς προσφέρει το μοναδικό στην Κύπρο προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό πρόγραμμα στην Μηχανική Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου καθώς και το μοναδικό σε Κύπρο και Ελλάδα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Διαχείριση Ενέργειας, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Το Πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών της Σχολής Επιχειρήσεων μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου MBA & Ph.D., στην κατεύθυνση Διαχείρισης Ενέργειας, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.
Μεταξύ άλλων, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει τα ακόλουθα προγράμματα:
•    Προπτυχιακό, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό πρόγραμμα στην Μηχανική Πετρελαίου, Φυσικού Αερίου και Ενέργειας 
•    Προπτυχιακό πρόγραμμα στη Διαχείριση Ενέργειας, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
•    Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με κατεύθυνση την Διαχείριση Ενέργειας, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
•    Διδακτορικό πρόγραμμα στη Διαχείριση Ενέργειας, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση εισδοχής στο Πανεπιστήμιο μέχρι τη Δευτέρα, 23  Σεπτεμβρίου 2019. Το Υπουργείο Ενέργειας έχει ορίσει ως τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων (η οποία πρέπει να συνοδεύεται από την βεβαίωση εξασφάλισης θέσης στο Πανεπιστήμιο) την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο 22841528 είτε με την κ. Γκαλίνα Γιάνεβα Κωνσταντινίδης στο τηλέφωνο 22841673 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο yaneva.g@unic.ac.cy. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας στο www.mcit.gov.cy  ή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο www.unic.ac.cy. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε την ανακοίνωση του Υπουργείου ακολουθώντας τον σύνδεσμο http://ow.ly/pFAn50vWqdK. 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας