ΑΗΚ: Νέος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός €160 εκατ.

ΑΗΚ: Νέος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός €160 εκατ.

ΑΗΚ: Νέος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός €160 εκατ.

Πράσινο φως έλαβε η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου για την κατασκευή σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου (2 +1) εγκατεστημένης ισχύος 160MWe, διπλής καύσης φυσικού αερίου και πετρελαίου ντίζελ στην περιοχή Μαρί. Η άδεια χορηγήθηκε από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews το κόστος κατασκευής του αναμένεται να ανέλθει στα €160 εκατ. και στόχος της ΑΗΚ είναι όπως τεθεί σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2022.

RELATED ARTICLESΑξίζει να σημειωθεί πως το κόστος της επένδυσης για την κατασκευή του νέου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού θα προέλθει από ιδίους πόρους της ΑΗΚ και εμπίπτει στα πλαίσια του αναπτυξιακού προγράμματος της Αρχής.

Η άδεια κατασκευής που παραχωρήθηκε από την ΡΑΕΚ θα έχει διάρκεια ισχύος πέντε χρόνια, ενώ μετά το πέρας των 45 ημερών από την ανακοίνωση της απόφασης αναμένεται να εκδοθεί η άδεια κατασκευής. Με την έκδοση της άδειας η ΑΗΚ αναμένεται να προχωρήσει στην εξεύρεση συμβούλων για την δημιουργία των αρχιτεκτονικών σχεδίων για την ανέγερση του νέου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας