Μείωση 2% στην ζήτηση των καυσίμων το 2018 βλέπουν οι πρατηριούχοι

InBusinessNews  28/12/2018 08:03
Μείωση 2% στην ζήτηση των καυσίμων το 2018 βλέπουν οι πρατηριούχοι

Μείωση 2% στην ζήτηση των καυσίμων το 2018 βλέπουν οι πρατηριούχοι

InBusinessNews  28/12/2018 08:03

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων Στέφανος Στεφάνου κάνοντας έναν απολογισμό για το 2018 ανέφερε πως η  ζήτηση στα  καύσιμα στα 315 πρατήρια της ΚΔ σημείωσε μείωση της τάξης του 2% περίπου από την περσινή χρονιά. Όπως εξήγησε ο κ. Στεφάνου σ’ αυτό συνέτεινε και το γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές μετέβησαν στις κατεχόμενες περιοχές τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβρη για την αγορά καυσίμων.

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων  ισχυρίστηκε πως οι καταναλωτές πρέπει να είναι αρκετά ευχαριστημένοι με τη μείωση των τιμών των καυσίμων, αφού όπως ανέφερε τους δύο τελευταίους μήνες οι τιμές στα διάφορα προϊόντα καυσίμων μειώθηκαν περίπου στα 20 σεντ. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως η τιμή της βενζίνης μειώθηκε όπως ήταν επί εποχής του 2006 και 2007 δηλαδή στο 1,14 σέντ και στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 79 και 80 σέντ αρκετά μειωμένη από προηγούμενα έτη ενώ το ίδιο συμβαίνει και στο πετρέλαιο κίνησης.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε  στη μείωση του Φόρου Κατανάλωσης στα 6 σέντ προσθέτοντας πως μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε  στην διεθνή αγορά του αργού πετρελαίου που έπεσε στα 53 με 54 δολάρια το βαρέλι.

Επεσήμανε μάλιστα πως λόγω του βροχερού καιρού και του κρύου που υπάρχει σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας σημειώνεται αυξημένη ζήτηση στα πετρέλαια θέρμανσης ωστόσο παρατήρησε ο κόσμος είναι ακόμη “κουμπωμένος” κατά την έκφραση του, παραγγέλλοντας μικρότερες ποσότητες καυσίμων. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας