Το επιχειρηματικό μοντέλο της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ αναλύει το φετινό CFA Research Challenge

InBusinessNews  29/11/2018 14:40
Το επιχειρηματικό μοντέλο της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ αναλύει το φετινό CFA Research Challenge

Το επιχειρηματικό μοντέλο της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ αναλύει το φετινό CFA Research Challenge

InBusinessNews  29/11/2018 14:40
Η κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών Petrolina (Holdings) Public Ltd θα είναι το επίκεντρο της αξιολόγησης φοιτητών χρηματοοικονομικών από επτά κυπριακά πανεπιστήμια που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνισμό CFA Research Challenge που διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου (CFA Society Cyprus). 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι φοιτητές, χωρισμένοι σε ομάδες των τριών έως πέντε ατόμων, καλούνται να αναλύσουν το επιχειρηματικό μοντέλο και τη μετοχή της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ και να υποβάλουν σε ειδική επιτροπή δεκασέλιδη χρηματοοικονομική αναφορά για την εκτίμηση της αξίας της εταιρείας. Ακολούθως, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματά τους ενώπιον ομάδας ειδικών, σαν να είναι ήδη εν ενεργεία χρηματοοικονομικοί αναλυτές σε πραγματικό χρόνο, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2019. Οι νικητές του κυπριακού διαγωνισμού θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Research Challenge που θα διοργανώσει το CFA Institute, στη Ζυρίχη τον ερχόμενο Απρίλιο.

Στο φετινό CFA Research Challenge της Κύπρου συμμετέχουν φοιτητές Χρηματοοικονομικών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, το UCLAN Cyprus, το Cyprus International Institute of Management και το Cyprus Institute of Marketing. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ακαδημαϊκή συμμετοχή στα πέντε χρόνια διοργάνωσης του διαγωνισμού από το CFA Society Cyprus, το οποίο στηρίζει τις ομάδες, διοργανώνοντας σεμινάρια για τους φοιτητές που αφορούν την αποτίμηση της μετοχής μιας εταιρείας, την σύνταξη σχετικής έκθεσης καθώς και την παρουσίαση ενώπιον ακροατηρίου, ώστε οι φοιτητές να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

Στο μικροσκόπιο των φοιτητών μπαίνει φέτος η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και δραστηριοποιείται στον τομέα της αγοράς, εισαγωγής, αποθήκευσης και πώλησης πετρελαιοειδών, καθώς και στην πώληση λιπαντικών και τον ανεφοδιασμό αεροσκαφών. Ήδη, η εταιρεία στην παρουσία μελών του ΔΣ, φιλοξένησε στις 16 Νοεμβρίου 2018 τις εφτά πανεπιστημιακές ομάδες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, όπου έτυχαν παρουσίασης του εταιρικού της προφίλ από τον CFO της εταιρείας, Ντίνο Σαββίδη ενώ είχαν και την ευκαιρία σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις να απευθύνουν ερωτήματα στο πλαίσιο της μελέτης τους. 

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του CFA Society Cyprus, Μάριος Γεωργιάδης, ευχαρίστησε την ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ για τη στήριξή της στον διαγωνισμό CFA Research Challenge και την ευκαιρία που δίνει στους φοιτητές χρηματοοικονομικών να μελετήσουν και να αξιολογήσουν το επιχειρηματικό της μοντέλο. Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ, Κωστάκης Ν. Λευκαρίτης ανέφερε ότι «η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ στηρίζει με μεγάλη προθυμία και ενδιαφέρον το CFA Research Challenge ως έναν θεσμό που προάγει την ακαδημαϊκή μάθηση και συνδέει τη γνώση με τις πραγματικότητες της αγοράς. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εφτά ομάδες και ελπίζουμε η φετινή μας συμβολή στον κυπριακό διαγωνισμό να συνδυαστεί και με μια περαιτέρω διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό».

Στον διαγωνισμό CFA Research Challenge 2019 συμμετέχουν περισσότεροι από 5.700 φοιτητές από 1.100 Πανεπιστήμια 85 χωρών. Η νικήτρια ομάδα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού θα συμμετάσχει στον διεθνή τελικό που θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου 2019 στη Νέα Υόρκη. 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας