Γιατί πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου από τις αρχές Οκτωβρίου

InBusinessNews  14/11/2018 09:27
Γιατί πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου από τις αρχές Οκτωβρίου

Γιατί πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου από τις αρχές Οκτωβρίου

InBusinessNews  14/11/2018 09:27

Πέντε λόγοι εξηγούν την πτωτική τάση των τιμών του πετρελαίου από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, καθώς βλέπουμε την τιμή του brent της Βόρειας Θάλασσας να βρίσκεται στα 73 δολάρια το βαρέλι από τα 85-86 δολάρια το βαρέλι στις αρχές του προηγούμενου μήνα.

Ειδικότερα, ο Francis Perrin, ερευνητής στο OCP Policy Center και Γαλλικό Ινστιτούτο Διεθνών και Στρατηγικών Μελετών (IRIS, Paris), μιλώντας στο πρακτορείο Trend, αποκωδικοποίησε πέντε βασικές αιτίες που συνετέλεσαν στην πτώση των τιμών πετρελαίου:

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για αρκετές εβδομάδες στη σειρά, γεγονός που επηρέασε αισθητά τις τιμές.


Χάρη στον ΟΠΕΚ και ιδιαίτερα σε Σαουδική Αραβία, Ρωσία, ΗΠΑ και Καναδά με το σχιστολιθικό πετρέλαιο, η προσφορά πετρελαίου κρίνεται επαρκής για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης πετρελαίου παρά την κατακόρυφη πτώση των ιρανικών εξαγωγών

Οι εξαιρέσεις της διοίκησης Τραμπ σε οκτώ χώρες από τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, γεγονός που επιτρέπει σε αυτές να συνεχίσουν τις εισαγωγές ιρανικού αργού για τους επόμενους έξι μήνες, συνέτεινε να δημιουργηθεί μια ευελιξία στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου για τους επόμενους μήνες

Η Σαουδική Αραβία επανέλαβε πρόσφατα ότι θα κάνει ότι χρειαστεί για να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη έλλειψη στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Τέλος, ο IEA αναθεώρησε ελαφρώς προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου για τα έτη 2018 και 2019.
Σχετικά με τις προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Ενέργειας, και για τα δύο έτη, μειώθηκαν κατά 110.000 βαρέλια την ημέρα, διαμορφώνοντας έτσι τις προβλέψεις για το 2018 και 2019 στα 1.3 και 1.4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας