Η Gazprom πούλησε το μερίδιο της στην τουρκική Bosphorus Gaz

InBusinessNews  02/10/2018 09:35
Η Gazprom πούλησε το μερίδιο της στην τουρκική Bosphorus Gaz

Η Gazprom πούλησε το μερίδιο της στην τουρκική Bosphorus Gaz

InBusinessNews  02/10/2018 09:35

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom ολοκλήρωσε την πώληση του μεριδίου της στην τουρκική Bosphorus Gaz, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού ομίλου. Η πώληση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει τα πεπραγμένα πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant είχε γράψει πέρυσι, ότι η Gazprom αποφάσισε να τερματίσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στον τομέα του φυσικού αερίου στην Τουρκία, πουλώντας το μερίδιο της στην επενδυτική εταιρεία Akfel Holding η οποία εθνικοποιήθηκε στα τέλη του 2016.

Τον Ιούνιο του 2017 ο αναπληρωτής πρόεδρος της Gazprom Αλεξάντρ Μεντβέντεφ, είχε αναφερεθί στο ενδεχόμενο, η Gazprom να πουλήσει ακόμη και το 71% του μεριδίου που είχε στον τουρκικό εισαγωγέα φυσικού αερίου Bosphorus Gaz, της οποίας έγινε μέτοχος το 2009. Αναφερόμενος μάλιστα στις εξελίξεις στην τουρκική αγορά, είχε πει ότι ενέχουν δυσκολίες που οφείλονται και στην οικονομική κατάσταση.

Σήμερα όμως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, ο ρωσικός όμιλος να αποσυρθεί πλήρως από την τουρκική αγορά φυσικού αερίου εντός του τρέχοντος έτους.

Στην Τουρκία ρωσικό φυσικό αέριο εισάγουν η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Botas και ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης έχουν αποκτήσει αυτό το δικαίωμα. Στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί με την Gazprom εισάγουν 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως το οποίο διοχετεύουν στην εσωτερική αγορά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας