Ενεργειακά ζητήματα στη συνάντηση ΥΠΕΞ με την Νορβηγίδα ομόλογό του

InBusinessNews  25/09/2018 08:31
Ενεργειακά ζητήματα στη συνάντηση ΥΠΕΞ με την Νορβηγίδα ομόλογό του

Ενεργειακά ζητήματα στη συνάντηση ΥΠΕΞ με την Νορβηγίδα ομόλογό του

InBusinessNews  25/09/2018 08:31

Τα ενεργειακά ζητήματα κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τη Νορβηγίδα ομόλογό του Ine Marie Eriksen Søreide , στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

RELATED ARTICLES


Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, μέρος της συζήτησης αφορούσε το Ταμείο (Sovereign Fund) που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση της Νορβηγίας για τη διαχείριση των πόρων από τα ενεργειακά. Είναι πιθανή η δημιουργία δύο ομάδων σε τεχνικό επίπεδο για να διαπιστωθούν οι καλύτερες πρακτικές.

Από κυπριακής πλευράς παράλληλα επισημάνθηκε ότι η οποιαδήποτε εμπλοκή εταιρείας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας για παράνομες ενέργειες δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επίσης συναντήθηκε με τον Ελληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά και συμμετείχε στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τη Συρία και τη Λιβύη.

Αργά το βράδυ παρευρέθηκε και χαιρέτισε σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Αντωνιάδη, "Υπάρχει Ελπίς! Κτίζοντας την Παιδεία της Κύπρου μας».

Το σημερινό πρόγραμμα του Υπουργού Εξωτερικών περιλαμβάνει, πέραν της παρουσίας του στις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, διμερείς συναντήσεις με την Υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας Sushma Swaraj, τον Παλαιστίνιο ομόλογό τους Riyad al-Maliki, και τον Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ.

Στις 3 το απόγευμα τοπική ώρα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, Γουές Μίτσελ.

Θα παρευρεθεί επίσης στη δεξίωση των κρατών μελών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και το βράδυ θα παρακαθίσει στο Διατλαντικό δείπνο που παραθέτει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο στος ομολόγους του της Ε.Ε.. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας