Κισσόνεργα: Εξοικονομεί 30% ετησίως από τους λαμπτήρες LED

InBusinessNews  09/07/2018 09:00
Κισσόνεργα: Εξοικονομεί 30% ετησίως από τους λαμπτήρες LED

Κισσόνεργα: Εξοικονομεί 30% ετησίως από τους λαμπτήρες LED

InBusinessNews  09/07/2018 09:00

Το σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας, που από το 2016 εφάρμοσε το Κ.Σ. Κισσόνεργας με την αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέου τύπου λαμπτήρες LED, αποδίδει πλέον καρπούς, αφού η εξοικονόμηση για κάθε χρόνο προσεγγίζει το 30%, σύμφωνα με δελτίο Tύπου του κοινοτάρχη Κισσόνεργας Γιώργου Στυλιανού. 

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, το σχέδιο εφαρμόστηκε το 2016 και προνοούσε την αντικατάσταση των λαμπτήρων στο οδικό δίκτυο με ειδικούς λαμπτήρες εξοικονόμησης ενεργείας νέου τύπου LED. 

Το κόστος του σχεδίου έχει υπολογιστεί γύρω στις €60,000 και έχει αναληφθεί εξ’ ολοκλήρου από τον εργολάβο που ανέλαβε το σχέδιο, κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης για παροχή προτάσεων εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ το κόστος αποπληρώνεται με δόσεις  ανάλογα με την εξοικονόμηση που προκύπτει με την αντικατάσταση των λαμπτήρων. 

 
Μέχρι σήμερα το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τον οδικό φωτισμό για το Κ.Σ. Κισσόνεργας, ξεπερνούσε τις €70,000 ανά έτος, προστίθεται στην ανακοίνωση και η εξοικονόμηση σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία προσεγγίζει το 30%, δηλαδή εξοικονόμηση γύρω στις €20,000 ανά έτος. Το 50% της εξοικονόμησης θα παραμένει στα ταμεία της κοινότητας (περίπου €10,000) και το άλλο χρησιμοποιείται για την πληρωμή του κόστους αντικατάστασης των λαμπτήρων.
 
Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι μέρος του προγράμματος για νοικοκύρεμα των οικονομικών της Κισσόνεργας, πρωταρχικός στόχος που το κοινοτικό συμβούλιο έχει θέσει με την ανάληψη των καθηκόντων του.
 
Η Κισσόνεργα είναι η πρώτη κοινότητα παγκύπρια που εφαρμόζει τέτοιο σχέδιο, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας