Επίσπευση διαδικασιών για τις γεωτρήσεις ζητεί η ExxonMobil

  09/06/2018 09:02
Επίσπευση διαδικασιών για τις γεωτρήσεις ζητεί η ExxonMobil

Επίσπευση διαδικασιών για τις γεωτρήσεις ζητεί η ExxonMobil

  09/06/2018 09:02
Αντιπροσωπεία της εταιρείας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της, Τρίσταν Ασπεν, ήρθε στην Κύπρο και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας, Νίκο Χριστοδουλίδη και Γιώργο Λακκοτρύπη.
 
Ο Υπουργός Ενέργειας υπενθύμισε ότι προγραμματίζονται δύο γεωτρήσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2018, για τις οποίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι απαραίτητες γεωλογικές και γεωφυσικές μελέτες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ δεδομένη θεωρείται η γεώτρηση στο στόχο Δελφίνι. Η δεύτερη γεώτρηση θα διενεργηθεί είτε στο στόχο Γλαύκος, είτε στο στόχο Ανθείας.
Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, αν και επανέλαβε ότι αυτού του είδους οι δραστηριότητες εμπεριέχουν υψηλό βαθμό αβεβαιότητας, επεσήμανε ότι το τενάχιο 10 προκάλεσε τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό στον τρίτο γύρο αδειοδότησης.
 
Γι αυτό, τόνισε, υπάρχουν προσδοκίες, οι οποίες ελπίζουμε να επιβεβαιωθούν.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ο "Φιλελεύθερος", τα δεδομένα τα οποία συνελέγησαν από έναν εκ των στόχων, δημιουργούν την εφορία ότι θα προκύψουν ευρήματα, τα οποία δυνατόν να διαφοροποιήσουν τα ενεργειακά δεδομένα στην κυπριακή ΑΟΖ.
 
ΠΗΓΗ: ΡΙΚ
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας