Ο East – Med στο επίκεντρο της Τριμερούς στη Λευκωσία

InBusinessNews  08/05/2018 07:53
Ο East – Med στο επίκεντρο της Τριμερούς στη Λευκωσία

Ο East – Med στο επίκεντρο της Τριμερούς στη Λευκωσία

InBusinessNews  08/05/2018 07:53

«Η Σύνοδος Ελλάδας –Κύπρου –Ισραήλ επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο συνεργασίας των τριών χωρών και ενισχύει το ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», σημειώνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφερόμενες στη 4η Τριμερή Σύνοδο που αρχίζει σήμερα στη Λευκωσία.

RELATED ARTICLES


Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει, εκτός από τις Τριμερείς συνομιλίες και διμερείς επαφές τόσο με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη όσο και με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου όπου θα συζητηθούν σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τις Περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχή της Α. Μεσογείου και τα ενεργειακά θέματα.  

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθεί ο ρόλος της Τουρκίας σε σχέση με το Κυπριακό αλλά και οι εξελίξεις στο Αιγαίο και τη Συρία. Παράλληλα, οι τρεις ηγέτες θα συζητήσουν το Μεσανατολικό αλλά και τον ρόλο του Ιράν.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από την Αθήνα στα ενεργειακά ζητήματα και συγκεκριμένα στην προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου East – Med. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Λευκωσία θα συζητηθεί το ενδεχόμενο υπογραφής συμφωνίας των τριών κυβερνήσεων εντός του 2018 καθώς και η αξιοποίηση του αγωγού ως εφαλτήριο για τη συνεργασία των τριών χωρών στον τομέα της ασφάλειας.

Παράλληλα, οι τρεις χώρες θα υπογράψουν Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης από ναυτικά ατυχήματα και μνημόνιο συνεργασίας για ζητήματα νέων τεχνολογιών.

Στην ελληνική αποστολή, εκτός του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμμετέχουν οι υπουργοί: Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας