Ντεσκάλτσι: Η ΕΝΙ δεν αποσύρεται από την Κύπρο

  22/02/2018 18:30
Ντεσκάλτσι: Η ΕΝΙ δεν αποσύρεται από την Κύπρο

Ντεσκάλτσι: Η ΕΝΙ δεν αποσύρεται από την Κύπρο

  22/02/2018 18:30

Η ιταλική εταιρεία ENI είναι πιθανόν να μετακινήσει το πλοίο - γεωτρύπανο της το οποίο έχει ακινητοποιηθεί από του τουρκικό ναυτικό, εκτός Κύπρου, αλλά δεν θα αποσυρθεί από το έργο της στη χώρα, δήλωσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας την Πέμπτη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

RELATED ARTICLES

"Θα πρέπει να πάει στο Μαρόκο", δήλωσε ο Κλαούντιο Ντεσκάλτσι κατά τη διάρκεια μιας εταιρικής εκδήλωσης κοντά στο Μιλάνο, όταν ρωτήθηκε ποια θα είναι η επόμενη θέση του Saipem 12000.

«Έπρεπε να αρχίσουμε την γεώτρηση αυτή και περιμένουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της ENI. «Είναι σαφές ότι από τη στιγμή που μετά από τη γεώτρηση αυτή πρέπει να πάμε σε άλλη χώρα, είναι πολύ πιθανό ότι τις ημέρες αυτές θα πρέπει να μετακινηθούμε, θέτοντας υπό συνθήκες ασφαλείας την αναζήτηση αυτή», είπε ο ίδιος και προσέθεσε: «Στη συνέχεια, θα επιστρέψουμε, περιμένοντας να βρεθεί μια λύση από την διεθνή διπλωματία».

Εξάλλου, σε ερώτηση αν πρόκειται να εγκαταλείψουν οριστικά τη γεώτρηση στην περιοχή Καλυψώ, ο Κλάουντιο Ντεσκάλτσι τόνισε: «Όχι, είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες διαφορές. Συνήθως, στις περιπτώσεις αυτές, θέτουμε υπό συνθήκες ασφαλείας τον στόχο. Δεν φύγαμε από τη Λιβύη ή από άλλες χώρες όταν υπήρχαν πολύπλοκες καταστάσεις, είμαστε όλοι πολύ νηφάλιοι και ήσυχοι».
Η νέα αναζήτηση φυσικού αερίου, δήλωσε τέλος ο Ντεσκάλτσι, «μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Μαρόκο».

 

Δεν έγιναν συναντήσεις με Τ/κ

Παράλληλα, πηγές του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών διέψευσαν την είδηση που δημοσίευσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σχετικά με ενδεχόμενη συνάντηση εκπροσώπων της τουρκοκυπριακής κοινότητας με την ηγεσία της ENI. «Δεν υπήρξαν συναντήσεις της ιταλικής κυβέρνησης με ιθύνοντες της τουρκοκυπριακής κοινότητας, σχετικά με το θέμα του πλοίου της ΕΝΙ, το οποίο βρίσκεται ακόμη στ΄ ανοικτά της Κύπρου», αναφέρουν πηγές του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας