Φθηνότερο κατά 7% το ρεύμα

INBusinessNews  23/01/2015 14:30
Φθηνότερο κατά 7% το ρεύμα

Φθηνότερο κατά 7% το ρεύμα

INBusinessNews  23/01/2015 14:30

Πιο φθηνό κατά 7% θα είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Ενδεικτικά, οικιακός καταναλωτής με κατανάλωση 800 KWh τη διμηνία θα πληρώσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο 165,67 ευρώ, αντί για 186,93 ευρώ που πλήρωσε τον Φεβρουάριο του 2014 και 229,36 τον Φεβρουάριο του 2013.

Όπως ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής Κώστας Γαβριηλίδης, η μείωση κατά περίπου 6,9% θα αφορά τους λογαριασμούς μηνιαίων καταναλωτών που θα εκδοθούν τέλος Ιανουαρίου, καθώς και των διμηνιαίων, που θα εκδοθούν τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους λογαριασμούς ένα μήνα προηγουμένως.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου, στη Λευκωσία, στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή της ΑΗΚ Στέλιου Στυλιανού και άλλων αξιωματούχων της Αρχής, ο κ. Γαβριηλίδης είπε ότι οι συνολικές μειώσεις κατά τους τελευταίους έξι μήνες είναι της τάξης του 15%, ενώ αγγίζουν το 30% για την περίοδο των τελευταίων δύο ετών.

Ακόμη και αν δεν επέλθουν νέες μειώσεις στην τιμή του πετρελαίου και διατηρηθούν οι σημερινές τιμές, όπως και η συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ, θα έχουμε περαιτέρω μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, λόγω των αποθεμάτων που διατηρεί η Αρχή, πρόσθεσε ο κ. Γαβριηλίδης.

Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανού είπε ότι στη μείωση του ρεύματος συμβάλλει και η περισυλλογή στις λειτουργικές δαπάνες του οργανισμού, πέραν του 35% κατά την τελευταία τριετία, κάτι που μετακυλίεται τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, είπε ότι οι μειώσεις στις αποδοχές προσωπικού ανήλθαν συνολικά στο 30,6% τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ οι δαπάνες λειτουργίας μειώθηκαν κατά 43,5%, με τη συνολική μείωση για την ΑΗΚ να ανέρχεται στο 36%.

Ο ΓΔ της ΑΗΚ παρατήρησε ότι η μείωση στην τιμή του ρεύματος και συνεπακόλουθα στο κόστος παραγωγής δεν αντικατοπτρίζεται στις τιμές των προϊόντων.

Θα αναμέναμε, ανέφερε ο κ. Στυλιανού, ότι με αυτές τις σημαντικές μειώσεις, ο εμποροβιομηχανικός κόσμος θα έβλεπε την ευκαιρία να προσφέρει ευκαιρίες στους καταναλωτές, λόγω χαμηλότερου κόστους παραγωγής.

Συμπλήρωσε ότι οι τιμές στα προϊόντα αυξάνονται κάθε φορά που ανεβαίνει η τιμή του ηλεκτρικού. «Τώρα έχουμε μειώσεις της τάξης του 30% τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν είδαμε αντίστοιχες μειώσεις στα κόστη των ειδών μαζικής κατανάλωσης» είπε.

Πληροφορίες ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας