Προεδρικές διευκρινίσεις για Total

INBusinessNews  23/01/2015 13:15
Προεδρικές διευκρινίσεις για Total

Προεδρικές διευκρινίσεις για Total

INBusinessNews  23/01/2015 13:15

Διευκρινίσεις σε σχέση με τις εξελίξεις αναφορικά με τις εργασίες της εταιρείας TOTAL στην κυπριακή ΑΟΖ εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Προεδρία, η TOTAL ενημέρωσε την Κυπριακή Δημοκρατία στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2014 ότι με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών της, προτίθετο να αποδεσμεύσει τα ερευνητικά τεμάχια 10 και 11, τερματίζοντας το σχετικό συμβόλαιο μέχρι το τέλος 2014.

«Η Κυπριακή Κυβέρνηση, αντιδρώντας και λαμβάνοντας υπόψη και τη θέληση της TOTAL να συνεχιστεί η συνεργασία, βρίσκεται σε διάλογο με την εταιρεία προκειμένου, στο πλαίσιο της νομιμότητας, να βρεθεί τρόπος αποφυγής της εκφρασθείσας πρόθεσης της». 

Τα όσα λέχθηκαν είτε περί αποφάσεων της TOTAL, ως αποτέλεσμα της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη -  που σημειωτέον ξεκίνησε ένα σχεδόν μήνα μετά την εκφρασθείσα πρόθεση της TOTAL - είτε μετά τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα αυτονόητα, είναι παντελώς αβάσιμα και δεν ευσταθούν, σημειώνεται. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει σχετικώς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων κατά την προσεχή σύσκεψη του Συμβουλίου Αρχηγών, τη Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου.

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας