Έλληνας: Οφέλη για τη Λάρνακα από υδρογονάνθρακες

INBusinessNews  14/05/2014 17:03
Έλληνας: Οφέλη για τη Λάρνακα από υδρογονάνθρακες

Έλληνας: Οφέλη για τη Λάρνακα από υδρογονάνθρακες

INBusinessNews  14/05/2014 17:03

Το θέμα της εξυπηρέτησης πετρελαϊκών εταιρειών στη Λάρνακα και το γενικό φάσμα των μακροπρόθεσμων ωφελημάτων της Κύπρου από την ανεύρεση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν πρόσφατα ο τέως Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπος Έλληνας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΕΒΕΛ αναφέρεται ότι στη συνάντηση «ο κ. Έλληνας παράθεσε στα μέλη του Δ.Σ τις απόψεις του, πώς η Λάρνακα θα αποκομίζει σημαντικά οικονομικά οφέλη από την εξυπηρέτηση των logistics πετρελαϊκών εταιρειών, χωρίς αυτό να εμποδίζει την ανάπτυξη των άλλων τομέων της τοπικής οικονομίας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν το «θέμα της εξυπηρέτησης πετρελαϊκών εταιρειών στη Λάρνακα και το γενικό φάσμα των μακροπρόθεσμων ωφελημάτων της Κύπρου από την ανεύρεση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ».

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Όθωνας Θεοδούλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Επιμελητήριο Λάρνακας «θα εξετάσει τα πλεονεκτήματα τα οποία παρουσιάζει η παροχή υπηρεσιών, τόσο σε πετρελαϊκές εταιρείες οι οποίες εργάζονται στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και σε εταιρείες οι οποίες προβαίνουν σε γεωτρήσεις στην ΑΟΖ γειτονικών χωρών (Ισραήλ, Αίγυπτος, Λίβανος), λαμβανομένου υπόψη ότι σε καμιά περίπτωση δεν εμποδίζουν την ανάπτυξη των άλλων τομέων της τοπικής οικονομίας και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον τόσο της αστικής όσο και της επαρχίας Λάρνακας γενικότερα».

ΚΥΠΕ

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας