Έλληνας: Οφέλη για τη Λάρνακα από υδρογονάνθρακες

Το θέμα της εξυπηρέτησης πετρελαϊκών εταιρειών στη Λάρνακα και το γενικό φάσμα των μακροπρόθεσμων ωφελημάτων της Κύπρου από την ανεύρεση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν πρόσφατα ο τέως Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπος Έλληνας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΕΒΕΛ αναφέρεται ότι στη συνάντηση «ο κ. Έλληνας παράθεσε στα μέλη του Δ.Σ τις απόψεις του, πώς η Λάρνακα θα αποκομίζει σημαντικά οικονομικά οφέλη από την εξυπηρέτηση των logistics πετρελαϊκών εταιρειών, χωρίς αυτό να εμποδίζει την ανάπτυξη των άλλων τομέων της τοπικής οικονομίας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν το «θέμα της εξυπηρέτησης πετρελαϊκών εταιρειών στη Λάρνακα και το γενικό φάσμα των μακροπρόθεσμων ωφελημάτων της Κύπρου από την ανεύρεση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ».

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Όθωνας Θεοδούλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Επιμελητήριο Λάρνακας «θα εξετάσει τα πλεονεκτήματα τα οποία παρουσιάζει η παροχή υπηρεσιών, τόσο σε πετρελαϊκές εταιρείες οι οποίες εργάζονται στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και σε εταιρείες οι οποίες προβαίνουν σε γεωτρήσεις στην ΑΟΖ γειτονικών χωρών (Ισραήλ, Αίγυπτος, Λίβανος), λαμβανομένου υπόψη ότι σε καμιά περίπτωση δεν εμποδίζουν την ανάπτυξη των άλλων τομέων της τοπικής οικονομίας και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον τόσο της αστικής όσο και της επαρχίας Λάρνακας γενικότερα».

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024