Π. Νικολάου στο Reuters: Έχουμε τον άνεμο στα πανιά μας

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της Τράπεζας Κύπρου τα επόμενα χρόνια εμφανίστηκε ο CEO Πανίκος Νικολάου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η Τράπεζα Κύπρου έχει πλέον «τον άνεμο στα πανιά της» και έχει ήδη αναβαθμίσει την καθοδήγησή της για το 2023 μετά την υπέρβαση των στόχων που είχαν τεθεί κατά το 2022.

Όπως αναφέρεται, η Τράπεζα σκοπεύει να αρχίσει να καταβάλλει «σημαντικό» μέρισμα από το 2023 και μετά, με την επιφύλαξη της έγκρισης από τις εποπτικές Αρχές και των συνθηκών της αγοράς.

«Έχουμε τον άνεμο στα πανιά μας. Η καθοδήγηση για το 2023 είναι για μια πολύ καλύτερη απόδοση», δήλωσε ο Π. Νικολάου, με το γνωστό πρακτορείο να σχολιάζει πως πρόκειται για μια τεράστια ανάκαμψη για την τράπεζα, η οποία πριν από μια δεκαετία έδινε μάχη για επιβίωση μέσα σε μια οικονομική κρίση που σχεδόν χρεοκόπησε τη χώρα αναγκάζοντάς την να αναζητήσει διεθνή διάσωση.

Διαβάστε ακόμα:

Το app που κάνει crash test στις τιμές προς όφελος των καταναλωτών

Columbia Pier: Η νέα all day άφιξη του Εναερίου είναι εδώ (photos)

Αγώνας δρόμου για το ERA Korivos στην Πάφο

 

Σε περίπτωση που ληφθούν οι απαραίτητες εποπτικές εγκρίσεις, θα είναι η πρώτη φορά που η Τράπεζα θα καταβάλει μέρισμα στους μετόχους της μετά το 2011.

Αναφερόμενο στα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας, το πρακτορείο σημειώνει την αύξηση κατά 139% στα κέρδη μετά τους φόρους τα οποία ανήλθαν σε 71 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπρόσθετα, σημειώνει πως τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση σε 370 εκατομμύρια ενώ η καθοδήγηση για το 2023 αυξήθηκε προς τα πάνω και πλέον αναμένονται έσοδα της τάξης των 520 εκατομμύρια έως 550 εκατομμύρια ευρώ. Η προηγούμενη καθοδήγησή του Νοεμβρίου του 2022, ήταν για 450 εκατομμύρια έως 470 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτό είναι ένα νέο κεφάλαιο για την τράπεζα. Είχαμε αυτό το στίγμα των πολύ υψηλών ΜΕΔ, αλλά τώρα είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Έχουμε μεταμορφώσει την τράπεζα».

Δειτε Επισης

AstroBank: Ανοίγει νέο κατάστημα στο Δάλι-Στα πλάνα η κάλυψη κι άλλων περιοχών
Νίκος Χριστοδουλίδης: Δεν υπάρχει ναυάγιο, υπάρχουν ευθύνες… Γιατί χρειάστηκε να παρέμβω για το τερματικό
Από «ανιαροί» λογιστές, πάροχοι κορυφαίας συμβουλευτικής υποστήριξης-Η αλλαγή ρόλου, ταυτότητας και κατεύθυνσης
ΕΒΕ Λεμεσού: Αφυπηρετεί ο επί 25 χρόνια γενικός διευθυντής, Χρήστος Αναστασιάδης
My Creative Ideas: Ολοκληρωτικές προσεγγίσεις στο σύγχρονο μάρκετινγκ
China Spice και Montparnasse ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Έγκωμη
Τα «απροσδόκητα κέρδη» των τραπεζών και μια προβληματική… εξίσωση από το ΑΚΕΛ
Από έργα υψηλών προσδοκιών για τον τόπο σε μεγάλους...πονοκεφάλους-Ψάχνει θεραπείες η Κυβέρνηση
Δίωρη συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό-Ουδέν ανακοινώσιμο
Κάζακς (ΕΚΤ): «Οχι» σε βιαστικές μειώσεις επιτοκίων μετά τον Ιούνη -«Να είμαστε προσεκτικοί»