Στην APS εξασφαλισμένα επιχειρηματικά δάνεια άνω του €1 δισ.

Ο Όμιλος APS απέκτησε ένα νέο χαρτοφυλάκιο εξασφαλισμένων επιχειρηματικών δανείων με λογιστική αξία άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, από την Bain Capital Special Situations.

Πρόκειται για άλλο ένα ορόσημο στην ιστορία του Ομίλου APS. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής  απόκτησης του χαρτοφυλακίου FRAME ενισχύει την ηγετική θέση της APS στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι συναλλαγές τέτοιας κλίμακας είναι περίπλοκες και απαιτητικές για όλους τους εμπλεκομένους. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει εξασφαλίσεις σε πάνω από 3000 ακίνητα, κυρίως εμπορικά, οικιστικά, βιομηχανικά, ξενοδοχεία, αλλά και οικόπεδα. «Τα στελέχη μας στην Αθήνα και στην Πράγα εργάστηκαν εντατικά για αυτήν τη συναλλαγή και έτσι είμαι πολύ ικανοποιημένος με την επιτυχή ολοκλήρωση  της κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2022», σχολίασε σχετικά ο Martin Machon, Διευθύνων Σύμβουλος και αποκλειστικός μέτοχος του Ομίλου Εταιρειών APS Group.

Συναλλαγές, όπως αυτή του FRAME, αποτελούν ένδειξη μιας υγιούς και εξελισσόμενης αγοράς. «Είμαστε ευτυχείς που συμβάλαμε αποφασιστικά στη υλοποίηση μιας τόσο σημαντικής συμφωνίας, ορόσημο για τη δευτερογενή αγορά. Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα έναντι των μεγαλύτερων παικτών στο χώρο είναι η ευελιξία μας σε κάθε συμφωνία, κάθε κατάσταση, κάθε αγορά», δήλωσε ο Chief Investment Officer, Viktor Toth.

Η APS είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης εναλλακτικών επενδύσεων σε στοιχεία ενεργητικού στην Κεντρική, Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο Όμιλος APS με παρουσία σε 15 ευρωπαϊκές χώρες διαχειρίζεται πάνω από 100 χαρτοφυλάκια ονομαστικής αξίας άνω των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δειτε Επισης

Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι