Eurobank: Πλησιάζει το 30% η συμμετοχή της στην Ελληνική Τράπεζα

Την απόκτηση από μέρους της Eurobank 13.230.000 μετοχών(ποσοστό 3,2%) της Ελληνικής Τράπεζας, από επενδυτικά κεφάλαια τα οποία διαχειρίζεται η Senvest Management LLC, ανακοίνωσε με ανακοίνωσή της στο ΧΑΚ η τράπεζα.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι περί τα τέλη του περασμένου Νοέμβρη η Eurobank έχει συμφωνήσει με την Wargaming να αποκτήσει ποσοστό 13,41% στην Ελληνική (η «Συμφωνημένη Πώληση»),  υπό την αίρεση λήψης των αναγκαίων εποπτικών εγκρίσεων.

Ως εκ τούτου, και δεδομένου ότι η συμμετοχή της Eurobank στην Ελληνική ανέρχεται σε 15,8%, μετά την ολοκλήρωση της Συμφωνημένης Πώλησης, η συνολική συμμετοχή της Eurobank στην τράπεζα θα ανέλθει σε 29,2%.

Διαβάστε εδώ: Αύξησε περαιτέρω τη συμμετοχή της στην Ελληνική η Eurobank

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας:

Σε συνέχεια σχετικών γνωστοποιήσεων στην Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ (η «Τράπεζα»), ανακοινώνεται ότι η Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank») έχει αποκτήσει ποσοστό 3,2% (13.230.000 μετοχές) στην Τράπεζα στις 30 Δεκεμβρίου 2022 από επενδυτικά κεφάλαια τα οποία διαχειρίζεται η Senvest Management LLC.

Η συμμετοχή της Eurobank στην Τράπεζα ανέρχεται σε 15,8% ενώ οι συμμετοχές των Senvest Master Fund LP και Senvest Global (KY) LP, των οποίων ο διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων είναι η Senvest Management LLC, ανέρχονται σε 1,2% και 0,6% αντίστοιχα, δηλαδή συνολικά σε 1,8%.

Σημειώνεται ότι σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Τράπεζας ημερομηνίας 1ης Δεκεμβρίου 2022, η Eurobank έχει συμφωνήσει με την Wargaming Group Limited στις 30 Νοεμβρίου 2022 να αποκτήσει ποσοστό 13,41% στην Τράπεζα (η «Συμφωνημένη Πώληση»), υπό την αίρεση λήψης των αναγκαίων εποπτικών εγκρίσεων.

Ως εκ τούτου, μετά την ολοκλήρωση της Συμφωνημένης Πώλησης, η συνολική συμμετοχή της Eurobank στην Τράπεζα θα ανέλθει σε 29,2%.

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP