Επενδύσεις στον τραπεζικό τομέα: Αισιοδοξία από τους επαγγελματίες

InBusinessNews  09/12/2022 17:58
Επενδύσεις στον τραπεζικό τομέα: Αισιοδοξία από τους επαγγελματίες

Επενδύσεις στον τραπεζικό τομέα: Αισιοδοξία από τους επαγγελματίες

InBusinessNews  09/12/2022 17:58

Η σημαντική αύξηση των επιτοκίων, ο επίμονος υψηλός πληθωρισμός και η επιβράδυνση της στην ευρωζώνη αλλάζουν σημαντικά το τραπεζικό τοπίο και δημιουργούν ευκαιρίες, αλλά και κινδύνους για τις κυπριακές τράπεζες.

Τις προοπτικές του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο και τις απόψεις τους σχετικά με τις τραπεζικές μετοχές μοιράστηκαν επενδυτές κατά τη διάρκεια του 10ου Banking Forum & Fintech Expo, που παρουσίασε η Logicom Solutions.

Η Ανθή Εξαδάκτυλου, CEO της Gordian Servicing Ltd, σχολίασε πως η ισχυρή θέση των κυπριακών τραπεζών τους επιτρέπει να είναι ανθεκτικές. Αναφορά έκανε και στο real estate, λέγοντας ότι οι ντόπιοι επιθυμούν να επενδύσουν σε γη, καθώς υπάρχουν πολλές ευκαιρίες.

Ο Στέφανος Χαΐλής, Representative for Cyprus του Senvest Management LLC και CEO της Juliva Ltd, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τις προοπτικές του 2023-2024 παρά τις προκλήσεις. «Θέλουμε να δούμε απόδοση των επενδύσεών μας», είπε. «Οι κυπριακές τράπεζες έχουν υποφέρει από αρνητικά επιτόκια. Τώρα οι προοπτικές είναι πολύ καλύτερες και η κερδοφορία μεγαλύτερη», πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Παραλίκης, Director-Portfolio Management, Investment Management, Waterfall, είπε ότι παρακολουθούν στενά την αξία της γης στην Κύπρο. Η χώρα μας, είπε, είναι μια δυναμική αγορά και θα πετύχει πολύ περισσότερα σε σύγκριση με άλλες αγορές. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι πρέπει να υπάρξει το σωστό πλαίσιο, ώστε σε περιόδους κρίσης οι πολίτες είναι σε θέση να πληρώνουν το ενοίκιό τους. «Ευελπιστούμε ότι η κατάσταση σύντομα θα σταθεροποιηθεί», επισήμανε.

Ο Μιχάλης Στεφάνου, Partner, Head of Advisory, In charge of Banking της PwC Cyprus, ήταν συντονιστής της συζήτησης.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας