Λoύκας Μαραγκός: Η Κύπρος πιο ισχυρή μέσα από τις κρίσεις

InBusinessNews  09/12/2022 14:11
Λoύκας Μαραγκός: Η Κύπρος πιο ισχυρή μέσα από τις κρίσεις

Λoύκας Μαραγκός: Η Κύπρος πιο ισχυρή μέσα από τις κρίσεις

InBusinessNews  09/12/2022 14:11

Την εκτίμηση ότι η περίοδος οικονομικής αβεβαιότητας, μας βρίσκει "πιο ισχυρούς από ποτέ", εξέφρασε ενώπιον του κοινού του 10ου Banking Forum & FinTech Expo ο CEO της cdbbank, Λούκας Μαραγκός.

Αρχικά, ο κ. Μαραγκός έκανε ανασκόπηση στις γεωπολιτικές εξελίξεις με έμφαση την Κίνα και την παρούσα οικονομική της κατάσταση, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τις επιπτώσεις από την Ουκρανική κρίση στους δείκτες πληθωρισμού. Ο πληθωρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή και οι τράπεζες πλέον λειτουργούν με ταχύτητα για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα, είπε επ' αυτού για να προσθέσει ότι «ο πληθωρισμός ασκεί πιέσεις ειδικά για τις επιχειρήσεις».

Οι ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να πάρουν δύσκολες αποφάσεις και οι χώρες «πρέπει να είμαστε ευθυγραμμισμένοι με αυτές», είπε ακολούθως. Η Κύπρος, ανέφερε, έχει συνηθίσει να βιώνει καταστάσεις που χαρακτηρίζονται από οικονομικό stress.

Συμπλήρωσε πως η χώρα πρέπει να γίνει καταλύτης της περιοχής αφού ως μία ευέλικτη οικονομία μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να ηγηθεί. Αναφορά έκανε και στους ξένους επενδυτές που επιλέγουν τη χώρα μας και το ενδιαφέρον των τεχνολογικών εταιρειών. «Η περίοδος αβεβαιότητας μας βρίσκει πιο ισχυρούς από ποτέ», είπε. Ο τραπεζικός τομέας αντιμετωπίζει προκλήσεις και μαζί, ευκαιρίες, κατέληξε.

Το 10ο Banking Forum & FinTech Expo παρουσίασε η Logicom Solutions.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας