Σ. Λοΐζου: Oι ψηφιακοί πελάτες επιθυμούν απλοποίηση διαδικασιών

Μεγάλο ζήτημα αποτελεί η διατήρηση του πρωταγωνιστικού ρόλου των τραπεζών στη ψηφιακή εποχή. Για το θέμα και το πώς η Eurobank σκοπεύει να αξιοποιήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις, μίλησε ο CIO της Τράπεζας, Σπύρος Λοίζου.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια του 10ου Banking Forum & FinTech Expo, που παρουσίασε η Logicom Solutions, οι ψηφιακοί πελάτες ότι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε καναλια επιλογής σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες.

Ο τελικός στόχος είναι να ελευθερωθεί πολύτιμος χρόνος για την οικοδόμηση πελατειακών σχέσεων, εξήγησε. «Οι πρωτοβουλίες», είπε, «θα πρέπει να προσανατολίζονται στην προσθήκη περισσότερων λειτουργιών αυτοεξυπηρέτησης, προωθώντας τα ψηφιακά κανάλια ως τον προτιμώμενο τρόπο καθημερινών συναλλακτικών δραστηριοτήτων και να έρχονται πιο κοντά στον πελάτη και στα όσα έχουν πραγματική σημασία γι’ αυτόν».

Όσον αφορά το Ψηφιακό Εργατικό Δυναμικό, είπε: «Διατηρώντας τη φιλοσοφία της τράπεζας για την δέσμευση πελατών, είναι επιτακτική ανάγκη να επιτρέψουμε επίσης στο προσωπικό μας απέναντι στους πελάτες να είναι ευκίνητο και ευέλικτο». Και εξήγησε: «Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμες και προσβάσιμες μέσω κινητών μέσων, ώστε οι τραπεζικές δραστηριότητες να μπορούν να πραγματοποιούνται εκτός των Τραπεζικών μας Κέντρων».

Σύμφωνα με τον κ. Λοΐζου, οι πρωτοβουλίες θα πρέπει να είναι προσανατολισμένες στην κινητικότητα των εργαζομένων, στη μείωση των εγκόσμιων συναλλακτικών δραστηριοτήτων, ώστε να επικεντρωθούν σε συμβουλευτικές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για την πρώτη γραμμή.

Αργότερα μίλησε για την Ψηφιακή Ακαδημία. «Η Paperless Bank στοχεύει στην εξάλειψη της χρήσης χαρτιού, της περιττής ανταλλαγής εγγράφων πελάτη, της μη αυτόματης έγκρισης για εσωτερικές διαδικασίες back-office κ.λπ.».

Εξήγησε ότι ελαχιστοποιώντας τη χρήση φυσικών μέσων διεκπεραίωσης συναλλαγών ή αλληλεπιδράσεων με τους πελάτες, μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικότητα των εργαζομένων και να ελαχιστοποιηθεί ο λειτουργικός κίνδυνος μέσω ενός καλύτερου περιβάλλοντος ελέγχου. Οι πρωτοβουλίες πρέπει να προσανατολίζονται στη μείωση των χειρωνακτικών δραστηριοτήτων και στην εξάρτηση στο χαρτί.

«Μειώστε την πολυπλοκότητα εξαλείφοντας πολλούς τρόπους να κάνετε το ίδιο πράγμα», ήταν η συμβουλή που έδωσε στο κοινό.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου