Φ. Στασόπουλος: Ο πελάτης είναι ο πυρήνας του Intelligent Banking

InBusinessNews  09/12/2022 11:52
Φ. Στασόπουλος: Ο πελάτης είναι ο πυρήνας του Intelligent Banking

Φ. Στασόπουλος: Ο πελάτης είναι ο πυρήνας του Intelligent Banking

InBusinessNews  09/12/2022 11:52

«Το επόμενο βήμα στον τραπεζικό τομέα είναι το Intelligent Banking, με τον πελάτη να είναι ο πυρήνας των πάντων», διαμήνυσε ο Φοίβος Στασόπουλος, Chief Banking Officer της Ελληνικής Τράπεζας.

Στο πλαίσιο παρουσίασης που έκανε στο 10ο Banking Forum & FinTech Expo ο κ. Στασόπουλος είπε αρχικά ότι ο τραπεζικός τομέας παρουσιάζει σειρά προκλήσεων. Ως αποτέλεσμα τα ΜΕΔ μπαίνουν σε μια νέα εποχή. Εποχή που χαρακτηρίζεται από συνετές πρακτικές δανεισμού, τυποποιημένα προϊόντα και ανάγκη για έγκαιρη προειδοποίηση.

Το «υπερτραπεζικό» περιβάλλον, η διεθνής ανάπτυξη και η τραπεζική ενοποίηση είναι επίσης θέματα που πρέπει να απασχολούν τις κυπριακές τράπεζες όπως είπε, όπως επίσης και ο ανταγωνισμός από μη τραπεζικά ιδρύματα. Εστίαση έδωσε και στον επιταχυνόμενο μετασχηματισμό του τομέα.

Μια έξυπνη τράπεζα που βάζει τον πελάτη σε προτεραιότητα είναι μια ιδανική επιλογή, όπως είπε αργότερα. Κάτω από την ομπρέλα «πρώτα ο πελάτης», οι τράπεζες κάνουν ένα ταξίδι μέσω του οποίου «επικεντρώνονται στη συναλλακτική δραστηριότητα και στην παροχή εναλλακτικών καναλιών για συναλλαγές".

Όπως σημείωσε, το 82% των συνολικών συναλλαγών εκτελείται πλέον εκτός καταστημάτων και το 97% των μεταφορών εκτελούνται ηλεκτρονικά οδηγώντας σε εντυπωσιακή μείωση των καταστημάτων.

Το επόμενο βήμα είναι το Intelligent Banking, με τον πελάτη πάνω απ’ όλα και στον πυρήνα των πάντων. «Πέρα από τη Συναλλακτική Τραπεζική, η βασική τραπεζική δραστηριότητα παραμένει η χορήγηση δανείων», προειδοποίησε, τονίζοντας την ανάγκη να γίνουν τα τραπεζικά ιδρύματα ευφυή και να παρέχουν εξατομικευμένες λύσεις στις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών με εξατομικευμένο τρόπο, και παράλληλα να βελτιστοποιούν τις εσωτερικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Το 10ο Banking Forum & FinTech Expo παρουσίασε η Logicom Solutions.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας