Π. Νικολάου: Απερίσπαστη σε πορεία βιώσιμης κερδοφορίας η Τρ. Κύπρου

Πεπεισμένος ότι η Τράπεζα Κύπρου, παρά τις αυξανόμενες μακροοικονομικές προκλήσεις, θα συνεχίσει την πορεία της σε βιώσιμη κερδοφορία με στόχο απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) πάνω από 10% από το 2023, δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος, Πανίκος Νικολάου.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο S&P Global Market Intelligence, ο κ. Νικολάου εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων σε συνδυασμό με τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και του κόστους της τράπεζας, θα την οδηγήσουν σε βιώσιμη κερδοφορία.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε, ο Πανίκος Νικολάου κλήθηκε να τοποθετηθεί και για το ενδιαφέρον που επέδειξε η Lone Star για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου, μέσω του επενδυτικού της ταμείου LSF XI Investments LLC, υποβάλλοντας τρεις προτάσεις εξαγοράς, οι οποίες και απορρίφθηκαν.

Ο κ. Νικολάου δεν θέλησε ωστόσο να τοποθετηθεί και να σχολιάσει τις προτάσεις εξαγοράς που έγιναν από το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη η Lone Star ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να υποβάλει νέα προσφορά για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου, με την τράπεζα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ακολούθως να υπογραμμίζει πως το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει πεπεισμένο για την ικανότητά του Συγκροτήματος να υλοποιήσει τους στρατηγικούς του στόχους, παρέχοντας ισχυρές αποδόσεις για τους μετόχους μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο επιδεικνύει μεγάλη εμπιστοσύνη στις μελλοντικές προοπτικές της εταιρείας και παραμένει δεσμευμένο στην επίτευξη της στρατηγικής του ως ένα πιστωτικό ίδρυμα με ανθεκτική κερδοφορία, ικανό να στηρίξει περαιτέρω την κυπριακή οικονομία», τονιζόταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου