Lone Star: Με βάση το ιρλανδικό δίκαιο η όποια πρόταση εξαγοράς

Το επενδυτικό ταμείο Lone Star με ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε χθες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου δήλωσε ότι εξετάζει τις επιλογές του σε σχέση με την πιθανότητα υποβολής αναθεωρημένης προσφοράς για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου.

Ήδη το Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου απέρριψε τρεις προσφορές από το επενδυτικό ταμείο, με την τελευταία να προνοεί 1,51 ευρώ ανά μετοχή. Την υποβολή της μη δεσμευτικής προσφοράς είχε ανακοινώσει το ίδιο το επενδυτικό ταμείο στις 19 Αυγούστου.

«Μετά την απόρριψη της πιθανής προσφοράς, η Lone Star εξετάζει τις επιλογές της σε σχέση με την πιθανότητα υποβολής αναθεωρημένης προσφοράς στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Η Lone Star αναγνωρίζει τη στρατηγική σημασία της εταιρείας στην Κύπρο».

Σημειώνει δε πως «ένας παγκόσμιος επενδυτής με ισχυρό ιστορικό επενδύσεων στον χρηματοοικονομικό τομέα, περιλαμβανομένης της γερμανικής IKB Deutsche Industriebank AG και της πορτογαλικής Novo Banco SA, η Lone Star λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη διαφύλαξη στρατηγικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και την πρόοδο των επιχειρήσεων υπό την ιδιοκτησία της».

Πρόταση στη βάση του ιρλανδικού και όχι του κυπριακού δικαίου

Η Lone Star διευκρινίζει επίσης ότι δεν έχει τελεσίδικα αποφασίσει να υποβάλει αναθεωρημένη τελική προσφορά στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, αλλά επιβεβαιώνει ότι η όποια αναθεωρημένη πρόταση προσφοράς υποβληθεί, θα είναι για την εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου μέσω ενός σχεδίου αναδιοργάνωσης (scheme of arrangement) της ιρλανδικής διαδικασίας και όχι στη βάση πρότασης εξαγοράς όπως καθορίζεται στον σχετικό τον κυπριακό νόμο του 2007.

Διευκρινίζει ακόμη ότι η Lone Star έχει επιβεβαιώσει με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ότι μια συναλλαγή εξαγοράς της Τράπεζας Κύπρου η οποία θα προχωρήσει μέσω σχεδίου αναδιοργάνωσης θα υπόκειται αποκλειστικά στη δικαιοδοσία του Ιρλανδικού Συμβουλίου Εξαγορών (Irish Takeover Panel) βάσει των ιρλανδικών κανόνων εξαγοράς.

Υπενθυμίζεται πως βάσει των ιρλανδικών κανόνων εξαγοράς η Lone Star υποχρεούται όχι αργότερο από τις 17:00 (ώρα Ιρλανδίας) της 30ης Σεπτεμβρίου, είτε να ανακοινώσει την πρόθεσή να υποβάλει την τελική της προσφορά ή να κοινοποιήσει ότι δεν προτίθεται να το πράξει. Το χρονοδιάγραμμα ενδέχεται να επεκταθεί από το Ιρλανδικό Συμβούλιο Εξαγορών.

«Δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα υποβληθεί η όποια επίσημη προσφορά εξαγοράς της Τράπεζας Κύπρου ή θα δημοσιοποιηθούν οι όροι επί των οποίων η όποια προσφορά θα υποβληθεί», καταλήγει η Lone Star.

Δειτε Επισης

Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος