Alpha Bank: Προχωρά η πώληση ΜΕΔ αξίας 2,4 δισ. ευρώ

Προχωρεί από την Alpha Bank η διαδικασία πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων, στο πλαίσιο του Project Sky. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Φεβρουάριο, η Alpha Bank ανακοίνωσε τη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας με την Cerberus για την πώληση ενός χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων και ακινήτων στην Κύπρο, συνολικής λογιστικής αξίας 2,4 δισ. ευρώ.  

Όπως με δημοσίευση της στον ημερήσιο Τύπο ενημερώνει, η Alpha Bank προτίθεται να πωλήσει σε τρίτο πρόσωπο, μεταξύ άλλων, τις πιστωτικές διευκολύνσεις οι οποίες κατά την ημερομηνία της δημοσίευσης οφείλονται στην τράπεζα και για τις οποίες έχουν σταλεί επιστολές τερματισμού τους μέχρι και τις 30/04/2021, καθώς και τα εκ των δικαστικών αποφάσεων χρέη ή/και χρέη τα οποία έχουν προκύψει και που κατά την ημερομηνία δημοσίευσης οφείλονται στην Alpha Bank σε σχέση με τέτοιες πιστωτικές διευκολύνσεις. Επίσης, όπως ενημερώνει, προτίθεται να πωλήσει τα εγγυητήρια ή και εξασφαλίσεις που εγγυώνται ή και εξασφαλίζουν τις πιστωτικές διευκολύνσεις.

Διαβάστε εδώ: Alpha Bank: Πουλά κυπριακά ΜΕΔ και ακίνητα συνολικής αξίας 2,4 δισ.

Η Alpha Bank, ενημερώνει περαιτέρω πιθανούς πρωτοφειλέτες και/ή εγγυητές και/ή πάροχους εξασφάλισης και/ή εξ αποστάσεως χρεώστες οποιαδήποτε τέτοιας πιστωτικής διευκόλυνσης, ότι έχουν το δικαίωμα(χωρίς να υποχρεώνονται), εντός 45 ημερών από την ημερομηνία της δημοσίευσης να καταθέσουν προσφορά στην Alpha Bank για να αποκτήσουν ή να εξοφλήσουν την πιστωτική διευκόλυνση.

Το Project Sky εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου Alpha Bank για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και αποτελεί το επιστέγασμα μίας σειράς παρόμοιων επιτυχημένων συναλλαγών του Ομίλου κατά τα τελευταία έτη. Μέσω της συγκεκριμένης συναλλαγής, ο Όμιλος εξυγιαίνει περαιτέρω τον ισολογισμό του, μειώνοντας τον δείκτη ΜΕΑ (NPE) κατά περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες, στο 13% (με στοιχεία 30ης Σεπτεμβρίου 2021).

Δειτε Επισης

Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Τράπεζα Κύπρου: Πράσινο από τους μετόχους για το μέρισμα-Οι εκλεγέντες και επανεκλεγέντες στο Δ.Σ.(pics)
Τ. Αράπογλου: Σε θέση για βιώσιμη κερδοφορία και μετά την επιστροφή των επιτοκίων σε πτωτική τάση η Τρ. Κύπρου
Πανίκος Νικολάου: Ισχυρές επιδόσεις για την Τράπεζα Κύπρου και διανομή έξι φορές μεγαλύτερη από το 2023
Σνάμπελ (ΕΚΤ): Χρειάζεται προσοχή στα επιτόκια, πιθανή μια μείωση τον Ιούνιο
Βιλερουά: Σημαντική η πιθανότητα μείωσης επιτοκίων τον Ιούνιο
Ελληνικές τράπεζες: Κέρδη πέραν του €1 δις το πρώτο τρίμηνο-Τα αποτελέσματα
Τράπεζα Κύπρου: Ο λόγος στους μετόχους για το μέρισμα...Γενική συνέλευση με Χούριγκαν και Άκερμαν