Το τραπεζικό πεδίο αλλάζει με τις FinTech και όχι μόνο

InBusinessNews  08/12/2021 14:05
Το τραπεζικό πεδίο αλλάζει με τις FinTech και όχι μόνο

Το τραπεζικό πεδίο αλλάζει με τις FinTech και όχι μόνο

InBusinessNews  08/12/2021 14:05

Η σχέση τραπεζών και Finetech θα βοηθήσει στο έπακρο τον τραπεζικό τομέα και το μέλλον κρύβει πολλές ευκαιρίες και προκλήσεις. Αυτό ήταν το νόημα της συζήτησης στο 9oυ Banking Forun & FinTech Expo.

Ο Χρίστος Ττινιοζου, Managing Director, Ispiral αναφέρθηκε στις αλλαγές του δημογραφικού, κυρίως στη Μέση Ανατολή και την Αφρική να αυξάνονται, και στην Ευρώπη και Κίνα να μειώνεται ο πληθυσμός. «Βλέπουμε μία μετάθεση της δύναμης στο ποιος έχει τα λεφτά. Είναι μία ευκαιρία για τις FinTech» σχολίασε. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι στο άμεσο μέλλον, ένα μέρος του πληθυσμού θα γεράσει. Μελλοντικά είπε ακόμα, οι γυναίκες θα διαθέτουν περισσότερο πλούτο. Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης.

Από πλευράς του ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης CEO, Ecommbx, αναφέρθηκε στο τι είναι μία FinTech και πως ορίζεται σήμερα και τόνισε ότι ο τομέας των χρηματοοικονομικών και του τραπεζικού συστήματος έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. «Εάν οι τράπεζες δεν κατανοήσουν τη σημασία από τη συνεργασία με τις FinTech, θα αποτύχουν και οι δύο» τόνισε μεταξύ άλλων για το μέλλον της βιομηχανίας. Σχολίασε ακόμη ότι υπάρχει η ανάγκη για μία FinTech στην Κύπρο αλλά το ερώτημα που έθεσε είναι σε ποιο τομέα θα πρέπει να ασχοληθεί αυτή η FinTech. «Στο άμεσο μέλλον θα δούμε την τριβή μίας τράπεζας σε άλλους τομείς» σχολίασε.

«Η αλλαγή είναι η νέα κανονικότητα» υπογράμμισε ο Menny Tsarfati, Solution Architect, Senior Manager, Red Hat IGC στη δική του τοποθέτηση και ότι η ικανότητα για προσαρμογή είναι σημαντική, και κυρίως στον τραπεζικό τομέα. Ανέφερε ακόμη ότι οι FinTechs δεν πρέπει να ασχολούνται τόσο πολύ με τους κανονισμούς. Είπε ακόμη ότι οι κολοσσοί στην τεχνολογία αλλάζουν το σκεπτικό των καταναλωτών τους και ότι αυτό είναι μία σημαντική πρόκληση.

O πρόεδρος του νεοσύστατου Κυπριακού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Χρήματος και Ιδρυμάτων Πληρωμών (ACEMPI-Association of Cyprus Electronic Money and Payment Institutions) Ιωάννης Γεωργούλας, διεύθυνε τη συζήτηση.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας