Χ. Κρητιώτης: Επένδυση στην ψηφιακή μεταμόρφωση για βιώσιμη ανάπτυξη

InBusinessNews  08/12/2021 09:43
Χ. Κρητιώτης: Επένδυση στην ψηφιακή μεταμόρφωση για βιώσιμη ανάπτυξη

Χ. Κρητιώτης: Επένδυση στην ψηφιακή μεταμόρφωση για βιώσιμη ανάπτυξη

InBusinessNews  08/12/2021 09:43

Παραμένει η αβεβαιότητα που προκάλεσε η πανδημία, αλλά από την αρχή του 2021 η αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε έδωσε την ευκαιρία στους τραπεζικούς οργανισμούς να μεταμορφώσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Αυτό ανέφερε ο προεδρεύων του 9oυ Banking Forun & FinTech Expo, Χρυσόστομος Κρητιώτης, Managing Director της Logicom Solutions, υπογραμμίζοντας πως οι τράπεζες επέδειξαν ανθεκτικότητα και ήταν καλύτερα προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, ενώ όπως είπε οι τράπεζες διέθεταν και την απαραίτητη ρευστότητα για να στηρίξουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Πρόσθεσε πως τόσο κυβερνήσεις και η ΕΚΤ έλαβαν μέτρα για μετριασμό των επιπτώσεων, ενώ η παρατεταμένη αβεβαιότητα θα επηρεάσει την ικανότητα των τραπεζών να προσφέρουν δανεισμό για στήριξη της οικονομίας.

Στην εποχή των αρνητικών επιτοκίων, οι πιέσεις και η ζήτηση για δανεισμό παραμένει αβέβαιη, ενώ για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, ανέφερε ο κ. Κρητιώτης, οι τράπεζες πρέπει να είναι αποφασιστικές για την λήψη άμεσων δράσεων ώστε να μετριάσουν την πιθανότητα μείωσης της πιστοληπτικής τους ικανότητας.

Τόνισε πως θα πρέπει να αναπτύξουν την στρατηγική τους, την τεχνολογική τους μεταμόρφωση σε συνεργασία με τις fintech και bigtech. Πρόσθεσε πως οι τράπεζες πρέπει να ψηφιοποιούν περισσότερο τις πλατφόρμες τους, να είναι ευέλικτες και να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας όπως cloud.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως θα πρέπει να παρέχουν περισσότερες προσωπικές υπηρεσίες και να εφαρμόσουν ESG κριτήρια για να δημιουργήσουν βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα. Πρόσθεσε πως θα πρέπει να επενδύσουν στην ψηφιακή τους μεταμόρφωση με στόχο την διαχείριση του κόστους τους.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας