Προχωρά με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου η Μινέρβα

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου προχωρά η Ασφαλιστική Εταιρεία «Μινέρβα».

H αύξηση μετοχικού κεφαλαίου γίνεται στα πλαίσια των ενεργειών της εταιρείας για την ενίσχυση της κεφαλαιακής της θέσης με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση των κεφαλαίων της, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ακραία σενάρια που δύναται να πραγματοποιηθούν δεδομένου και της οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί τόσο στην Κύπρο όσο και παγκόσμια.

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε, η εταιρεία στοχεύει να χρησιμοποιήσει το προϊόν της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για να ενισχύσει την κεφαλαιακή της θέση, να επιτύχει τους στόχους της, να χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση της εταιρικής της εικόνας και για την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της, με έμφαση τις ασφαλιστικές εργασίες του γενικού κλάδου.

Συγκεκριμένα, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αφορά στην έκδοση 99.999.206 δικαιωμάτων σε προτιμησιακή βάση (τα «Δικαιώματα Προτίμησης») προς όλους τους μετόχους της εταιρείας που θα κατέχουν μετοχές στις 5 Νοεμβρίου 2021 και εισαγωγή των εν λόγω Δικαιωμάτων Προτίμησης, καθώς και των μετοχών που θα προκύψουν από την άσκησή τους (οι «Νέες Μετοχές») προς διαπραγμάτευση στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑΚ, νοουμένου ότι εξασφαλισθεί η σχετική έγκριση του Συμβουλίου του ΧΑΚ. Η έκδοση Δικαιωμάτων Προτίμησης έχει εγκριθεί βάσει απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ημερομηνίας 26 Μαΐου 2021.

Συνολικά, θα εκδοθούν μέχρι 133.332.274 Νέες Μετοχές ονομαστικής αξίας €0,01 έκαστη, οι οποίες θα διατεθούν με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων Μετόχων. Τα Δικαιώματα Προτίμησης (Rights) θα εκδοθούν και θα παραχωρηθούν δωρεάν σε αναλογία ένα (1) Δικαίωμα Προτίμησης για κάθε μία (1) υφιστάμενη Μετοχή στους υφιστάμενους Μετόχους. Κάθε τρία (3) Δικαιώματα Προτίμησης που θα ασκούνται θα μετατρέπονται σε τέσσερις (4) πλήρως πληρωθείσες νέες συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας €0,01 η κάθε μία, με Τιμή Άσκησης €0,015 ανά Νέα Μετοχή.

Επίσης εγκρίθηκε η αίτηση για εισαγωγή και διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ 166.666.666 νέων μετοχών της Εταιρείας που θα εκδοθούν και θα παραχωρηθούν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης προς τον κ. Μάριο Κουτσοκούμνη με Τιμή Έκδοσης €0,015 ανά νέα μετοχή έναντι συνολικού τιμήματος €2.499.999,99 (η «Ιδιωτική Τοποθέτηση»).

 

Δειτε Επισης

Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου