Ανακάμπτουν Bitcoin-Ether, παρά το «πλήγμα» από την Κίνα

Ισχυρή ανάκαμψη σημειώνει η αγορά των κρυπτονομισμάτων από τις αναταράξεις που την κλόνισαν την περασμένη εβδομάδα, κυρίως το νέο κύμα ρυθμιστικής "καταστολής" τους από την Κίνα, με τα Bitcoin και Ether να ανακτούν το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών τους.

Πιο ειδικά, το Bitcoin σημείωνε ράλι στις 44.000 δολ. κοντά στα επίπεδα που βρισκόταν όταν η κεντρική Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) έλαβε την Παρασκευή τα νέα μέτρα περιορισμού της κατά των κρυπτονομισμάτων. Το Ether, το κρυπτονόμισμα του συστήματος blockhain Ethereum, διέσπασε τα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας, στα 3.100 δολάρια, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

"Κατά τις συναλλαγές του σαββατοκύριακου, το Bitcoin έδειξε ισχυρές αντιστάσεις και πλέον ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του", δήλωσε ο Jeffrey Halley, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda, σε σημείωμά του. "Πιθανότατα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μέτρα περιορισμού της Κίνας έχουν ήδη ενσωματωθεί στις τιμές".

Οι αγορές των κρυπτονομισμάτων αναστατώθηκαν την Παρασκευή, όταν η PBOC ανακοίνωσε νέο απαγορευτικό στις συναλλαγές και στην "εξόρυξη", ενώ ακολούθησαν και άλλες κινεζικές κρατικές υπηρεσίες. Τα μέτρα δείχνουν έναν υψηλότερο βαθμό συντονισμού του κινεζικού κράτους ενάντια στα ψηφιακά νομίσματα. Τα μέτρα του Πεκίνου, πάντως, δεν έχουν καταφέρει να "σκοτώσουν" τη δραστηριότητα των κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

Ωστόσο, μετοχές ή tokens με σημαντική έκθεση στην κινεζική αγορά κρυπτονομισμάτων δέχονται πλήγμα, με την εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ Huobi Technology, ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, να βλέπει τη μετοχή της να χάνει 33%. Το τόκεν της Huobi σημειώνει απώλειες 10% το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την CoinGecko.

Η εταιρεία λογισμικού Meitu υποχωρούσε νωρίτερα έως και 6,1%, ενώ η μετοχή της GRG Banking Equipment υποχωρεί κατά 2,4%.

Πηγή: Capital.gr

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)