Ελληνική: Μετά την πώληση ΜΕΔ €700 εκατ. θα πωληθεί και η APS

InBusinessNews  24/09/2021 10:46
Ελληνική: Μετά την πώληση ΜΕΔ €700 εκατ. θα πωληθεί και η APS

Ελληνική: Μετά την πώληση ΜΕΔ €700 εκατ. θα πωληθεί και η APS

InBusinessNews  24/09/2021 10:46

Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται η υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στην Ελληνική Τράπεζα και σε ενδιαφερόμενους επενδυτές για την πώληση πακέτου δανείων ύψους €700 εκατ.

Διαβάστε ακόμα:

Ελληνική: Κέρδη €21 εκατ. το πρώτο εξάμηνο

Όπως ανέφερε ο CFO της Τράπεζας, Αντώνης Ρούβας κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του 2021, με αυτή τη συναλλαγή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2021, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Τράπεζας (€1.5 δισ.) θα μειωθούν σε μονοψήφιο αριθμό.

Παράλληλα, ο κ. Ρούβας εξήγησε ότι με την ολοκλήρωση της πράξης πώλησης του πακέτου δανείων €0.7 δισ., θα ακολουθήσει η πώληση της APS, της πλατφόρμας διαχείρισης ΜΕΔ.

Ερωτηθείς πόσο επηρεάζει το πρόγραμμα Starlight τους πελάτες της τράπεζας, διευκρίνισε ότι δεν αλλάζει κάτι στην πράξη. «Καλούμε τους πελάτες να προσέλθουν για να βρούμε μαζί συμβιβαστικές λύσεις», πρόσθεσε σχετικά ο CFO της Ελληνικής Τράπεζας.

Τέλος ρευστότητας σε μεγάλες καταθέσεις νοικοκυριών
Την ίδια ώρα, η Ελληνική Τράπεζα μελετά το ενδεχόμενο επιβολής τέλους ρευστότητας σε μεγάλες καταθέσεις νοικοκυριών, πέραν των €100.000.

Σύμφωνα με τον νέο CEO της Ελληνικής Τράπεζας Oliver Gatzke, η Τράπεζα εξετάζει τρόπους διαχείρισης του λειτουργικού της κόστους, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της χαμηλής κερδοφορίας λόγω του περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων.

Τονίζοντας ότι η τράπεζα έχει επιβάλει αρνητικό επιτόκιο σε εταιρικές καταθέσεις, ο νέος Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής ανέφερε ότι μελετάται η επιβολή χρεώσεων ρευστότητας σε νοικοκυριά.

Πρόκειται για καταθέσεις πέραν των €100.000, οι οποίες αντιστοιχούν στο 2% της καταθετικής βάσης της τράπεζας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας