Στήριγμα για περισσότερες από 20.000 ΜμΕ η Ελληνική Τράπεζα (video)

InBusinessNews  31/07/2021 06:45
Στήριγμα για περισσότερες από 20.000 ΜμΕ η Ελληνική Τράπεζα (video)

Στήριγμα για περισσότερες από 20.000 ΜμΕ η Ελληνική Τράπεζα (video)

InBusinessNews  31/07/2021 06:45

Με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας πέραν του 20%, ο οποίος είναι από τους πιο υψηλούς στην Ευρώπη, αλλά και με τα χαμηλότερα επιτόκια στην αγορά, η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει περισσότερες από 20 000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) στην Κύπρο.

Μιλώντας στο InBusiness TV, o Ανδρέας Παπαδόπουλος, Διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων Λευκωσίας της Ελληνικής Τράπεζας, ανέφερε ότι πέραν του 99,5% των επιχειρήσεων της Κύπρου είναι μικρομεσαίες, και κατ’ επέκταση η εισφορά τους στην κυπριακή οικονομία είναι τεράστια. Συγκεκριμένα, για κάθε πέντε νοικοκυριά έχουμε μια επιχείρηση, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι μια στα δέκα.

Διαβάστε ακόμη: 

Δέκα ξενοδοχεία στην Κύπρο μόνο για ενήλικες

Στο νέο τεύχος του IN Business: Ο απόλυτος θεσμός του ευ επιχειρείν
«Οι τελευταίες τρεις έρευνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έδειξαν ότι η Κύπρος βρίσκεται πρώτη ή δεύτερη σε αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανά νοικοκυριό», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Η στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας στο project «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Μεγάλων Επιδόσεων»
Με στόχο την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών των ΜμΕ, η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει το project «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Μεγάλων Επιδόσεων».

Όπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, η επιτυχία αλλά και επιβίωση της Ελληνικής Τράπεζας, βασίζεται στην επιτυχία των ΜμΕ. «Εκτός από χρηματοδότες, είμαστε και σύμβουλοι και συνεργάτες. Θέλουμε να πετυχαίνουν τις εργασίες τους για να μπορούμε και εμείς να κερδίζουμε προς αμοιβαίο όφελος», κατέληξε.

Συνεργάτες/Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας