Success story 25 χρόνων για την ΕΚΚ

Το επιτυχημένο έργο που διετέλεσε στα 25 χρόνια λειτουργία της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου εξήραν οι συμμετέχοντες του διαδικτυακού συνεδρίου «CySEC 25 Years: The Past, Present and Future of Financial Development and Innovation» που διοργάνωσε η ΕΚΚ την Τετάρτη, 14 Ιουλίου.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων λειτουργίας της ΕΚΚ και επικεντρώθηκε στη μετεξέλιξη και την ανάπτυξη του τομέα των επενδυτικών υπηρεσιών στην Κύπρο, καθώς επίσης και στις προοπτικές και ευκαιρίες που επιφυλάσσει το μέλλον.
 

Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της ΕΚΚ, Δήμητρα Καλογήρου, στάθηκε στους σημαντικότερους σταθμούς και έργα που καθόρισαν την εξέλιξη της ΕΚΚ ως οργανισμού και ως εποπτικής αρχής.

Τους εορτασμούς των 25χρόνων της ΕΚΚ τίμησαν με χαιρετισμούς που απηύθυναν η Ευρωπαία Επίτροπος Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Ένωσης Κεφαλαιαγορών, Μέιριντ Μακγκίνες, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ. 

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, επεσήμανε ότι το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση θα συνεχίσουν να στηρίζουν όλες τις προσπάθειες της ΕΚΚ καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες ενδυναμώνουν τις εποπτικές αρχές και το πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν.  Από πλευράς της, η Ευρωπαία Επίτροπος Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Ένωσης Κεφαλαιαγορών, Μέιριντ Μακγκίνες, ανέδειξε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τη συμβολή των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών, σκοπεύει να αναπτύξει στρατηγική ειδικά για τα εποπτικά δεδομένα. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι εποπτικές απαιτήσεις για την υποβολή δεδομένων είναι ξεκάθαρες, ευθυγραμμισμένες και κατάλληλες για την ηλεκτρονική υποβολή τους».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίσης συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με συντονιστή τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΚ, Δρ. Γιώργο Θεοχαρίδη, με αντικείμενο τη χρηματοοικονομική τεχνολογία, τη συμμόρφωση και τις εναλλακτικές επενδύσεις. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Μαρίνος Χριστοδουλίδης, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, Αλέξανδρος Κλάππας, Μέλος του ΔΣ του Κυπριακού Συνδέσμου ΕΠΕΥ, Χριστόφορος Κουτουρούσιης, Πρόεδρος του Cyprus Fiduciary Association (CyFA), Σταύρος Λεπτός,  Πρόεδρος του Συνδέσμου Δημόσιων Εταιρειών Κύπρου (ΣΥΔΕΚ),  Δημήτρης Ταξιτάρης, Διευθυντής του ACIFF (Association of Cyprus International Financial Firms) και Ανδρέας Γιασεμίδης, Πρόεδρος του CIFA.

Παρακολουθείστε ολόκληρη την εκδήλωση κάνοντας κλικ εδώ

 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική