RCB Bank: Θετικά αποτελέσματα παρά την πανδημία

Η RCB Bank Ltd δημοσίευσε τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις για το 2020, όπως αυτές εγκρίθηκαν από το Διοικητικό της Συμβούλιο, σύμφωνα με το εν ισχύ νομοθετικό πλαίσιο.

Το 2020, η κερδοφορία της RCB Bank παρέμεινε θετική, παρά τις άνευ προηγουμένου συνθήκες της χρονιάς εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19, με τα καθαρά κέρδη μετά από φόρο να ανέρχονται σε €11,5 εκ.

Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία της RCB Bank στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ανήλθαν σε €4,9 δις. Η κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας παραμένει σε υψηλά επίπεδα και πολύ πιο πάνω από την ελάχιστη κανονιστική απαίτηση, με τους δείκτες Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 (CET1) και Συνολικού Κεφαλαίου στο 21,1% στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Η RCB Bank απολαμβάνει επίσης ισχυρή θέση ρευστότητας με Δείκτη Κάλυψης Ρευστότητας (LCR) άνω του 170% στο τέλος του 2020. Σημειώνεται ότι με βάση τις βαθμολογίες των διεθνών οίκων αξιολόγησης, η RCB Bank κατέχει την υψηλότερη βαθμολογία πιστοληπτικής ικανότητας στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμα:

Η αξία του lobbying και γιατί Action και Zenox ενώνουν δυνάμεις

Η κούρσα της αγοράς αυτοκίνητων και ποιες μάρκες τρέχουν με χίλια

Αυτές είναι οι 30+1 κενές θέσεις στο δημόσιο

Κατά τη διάρκεια του εν λόγω έτους, η RCB Bank συνέχισε με επιτυχία την ανάπτυξή της στην εγχώρια αγορά, η οποία αποτελεί μέρος του στρατηγικού της πλάνου που βρίσκεται υπό υλοποίηση. Παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, η Τράπεζα προχώρησε σε νέες χορηγήσεις σε Κύπριους δανειολήπτες, συμπεριλαμβανομένης και της στήριξης που παρείχε στους υφιστάμενους της πελάτες.

Η εν λόγω στήριξη ήταν εμφανής και μέσω της συμμετοχής της Τράπεζας τόσο στο πρόγραμμα αναστολής δόσεων όσο και σε όλα τα σχέδια που ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές. Λόγω αυτής της πολύπλευρης και απτής στήριξης σε κυπριακές επιχειρήσεις και στην οικονομία της χώρας συνολικά, η Τράπεζα φρόντισε για επαρκή επίπεδα αποθεματικών για το χαρτοφυλάκιο δανείων της και συνεχίζει να παραμένει κερδοφόρα, παρά τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς.

Πέρα όμως από τους αριθμούς αλλά και τη σημαντική οικονομική υποστήριξη που παρέχει η Τράπεζα σε μεγάλο αριθμό φιλανθρωπικών οργανώσεων, δράσεων και πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της Κοινωνικής Εταιρικής της Ευθύνης (CSR) ετησίως, η RCB Bank προχώρησε και σε δωρεά νέων αναπνευστήρων για νοσοκομειακή χρήση οι οποίοι παραδόθηκαν στις υγειονομικές αρχές, ενισχύοντας έτσι την ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει πανδημία καθώς και σε εξοπλισμό προστασίας για τους ήρωες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Δειτε Επισης

AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Σοβαροί κίνδυνοι για οικονομία αν κλιμακωθεί η ένταση-Οι ανησυχίες και τι φοβίζει τον επιχειρηματικό κόσμο
FDI screening: Διαφωνίες και δυστοκία συναίνεσης για το πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
Υπό συζήτηση η άρση τραπεζικού απορρήτου για είσπραξη απαιτήσεων από φόρους και δασμούς
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
Συναγερμός και για την οικονομία... Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ο Κεραυνός-Καθησυχαστικές οι διαπιστώσεις
Μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο-Υποχώρηση στον όγκο και στην αξία των μεταβιβάσεων